Vesti bune:Romania, pe lista tarilor verzi a Angliei. Romanii vor fi scutiti de izolare

Anglia elimină auto-izolarea la domiciliu pentru persoanele care sosesc din țări verzi după data de 17 mai și totodată, îi scutește de plata și efectuarea unui test. Însă, nu se elimină efectuarea tuturor testelor, dar față de regulile actuale de pe teritoriul Angliei, după data de 17 mai, persoanele sosite din țările verzi vor efectua doar un singur test. Surse guvernamentale au declarat că România, care are un procentaj în top 5 în Europa la vaccinare, se află pe lista țărilor verzi a Angliei.

Premierul Florin Cîțu a scris miercuri pe Facebook că ”România ocupă locul 4 în topul țărilor din UE privind persoanele vaccinate anti-COVID cu ambele doze”, prezentând un grafic realizat de portalul ourworldindata.org. E vorba despre statistica privitoare la procentul de populație vaccinat cu ambele doze (7,6%).

Experții britanici își vor baza deciziile pe cât la sută din populația țării a fost vaccinată, ratele de infecție, noile variante și accesul la date științifice fiabile.

Momentan se crede că Franța, Spania, Portugalia, România, Italia, Croația, Cipru și Turcia vor face parte din lista țărilor verzi. Cetățenii care vor sosi din aceste țări vor fi supuși doar la efectuarea unui test pe teritoriul Angliei, la 2 zile de la sosire.

Persoanele sosite din țările „verzi” nu vor trebui să stea în izolare, dar vor trebui să facă un test PCR în termen de două zile. Pasagerii din țările „portocalii” vor trebui să stea în izolare timp de zece zile și să facă două teste. Cei sosiți din locații „roșii” vor continua să se confrunte cu șederea obligatorie într-un hotel de carantină.

Boris Johnson speră că la data de 21 iunie toate restricțiile din Anglia, inclusiv cele de la frontiere vor fi ridicate și populația se va întoarce la viața normală.


„Vara asta va fi cât se poate de normală în condițiile epidemiologice actuale, am aflat de la surse guvernamentale. „Nu aș vedea un motiv pentru care majoritatea țărilor europene să nu se afle pe lista țărilor verzi. Este important ca Guvernul să iasă cu această listă cât mai curând posibil. Aceasta este principala întrebare pentru majoritatea clienților noștri chiar acum. ”

Agenții de turism au salutat, de asemenea, vestea. Abta a spus că există o „cerere masivă reîncărcată” pentru zboruri, hoteluri și apartamente, a declarat șeful EasyJet pentru publicația britanică The Sun.

Totodată, britanicii care abia așteaptă o vacanță internațională la soare vor afla la începutul lunii mai unde o vor putea petrece fără să aibă parte de restricții la întoarcere.

Iar ministrul aviației, Robert Courts, a confirmat că lista destinațiilor aprobate va fi publicată la începutul lunii viitoare. El a avertizat: „Aș sfătui oamenii să aștepte până pot înțelege în ce categorie intră fiecare țară, deoarece există, desigur, acel risc de dezamăgire. „Nu ar fi corect să speculez ce țări și ce zone ale lumii sunt susceptibile să se afle pe fiecare listă”.

UK.Romanii pot aplica in continuare pentru amanarea chiriilor.Sute de romani au beneficiat deja:”Se face totul on-line, nu te deplasezi nicaieri”

Guvernul Marii Britanii a anunțat că nu vor putea fi introduse acțiuni de evacuare a chiriașilor din locuințe până la data de 11 septembrie 2021, cu excepția cazurilor extreme, cum ar fi chiriași cu comportament antisocial, fraudulos sau care se fac vinovați de abuz domestic. Amânarea plății creditelor ipotecare, care ar fi urmat să expire sâmbătă, 6 martie, a fost prelungită cu până la șase luni, ca parte a pachetului de sprijin financiar anunțat odată cu începerea carantinei generale din Marea Britanie.

Atfel, cei care nu au beneficiat până acum de o amânare de la plata creditului ipotecar pot solicita de la instituțiile creditoare o pauză de plată care poate dura până la șase luni, a informat BBC.

Debitorii care au deja plăți amânate pot extinde perioada de pauză până ce ating limita de șase luni. În această perioadă, dobânda va fi calculată în continuare.

Termenul limită pentru depunerea cererilor va fi prelungit până la 31 iunie 2021

Debitorii care au ajuns deja la limita de șase luni de pauză la plata ratelor și întâmpină în continuare dificultăți sunt sfătuiți de Financial Conduct Authority (FCA) să discute cu instituțiile creditoare despre un plan de suport personalizat, care se va reflecta însă în istoricul lor de credit. Vom proteja de evacuare chiriașii pe durata carantinei generale și în perioada Crăciunului”, a spus Robert Jenrick, ministrul britanic pentru locuințe.

Ministrul Jenrick a adăugat că, după expirarea amânării de la plata chiriilor care a funcționat până în septembrie, chiriașii care au primit notificări beneficiază oricum de o perioadă de grație de șase luni, ceea ce înseamnă că pot rămâne în locuințe până în septembrie 2021.

Ministrul a precizat însă că va trebui să existe un echilibru între sprijinirea chiriașilor aflați în dificultate și asigurarea accesului la justiție al proprietarilor în cazurile menționate mai sus.

Alături de aceste cazuri, Jenrick a menționat că se are în vedere și introducerea altui motiv posibil de evacuare – o datorie neplătită prea mare acumulată înainte de izbucnirea pandemiei.

Pentru chiriașii care au nevoie de susținere suplimentară, există o facilitate specială de 180 milioane de lire aflată la dispoziția autorităților locale, care pot distribui banii pentru a susține plata chiriilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *