UK:Britanicii ii vor pe romani inapoi.Patron:”Caut sa angajez romani si nu gasesc, cu britanicii nu faci treaba, sunt neseriosi”

Patronul unei firme de taximetrie din Wolverhampton a instruit și angajat, recent, 20 de șoferi români, fiind acuzat că nu oferă slujbele britanicilor. Derek Merry, patronul unei companii care furnizează peste 8.000 de șoferi de taxi în Marea Britanie, preferă să caute șoferi în România, Grecia, Spania, Polonia sau Republica Cehă, pe care îi instruiește gratuit, pentru ca apoi să îi angajeze.

El a negat acuzațiile ce li se aduc șoferilor de taxi străini din Wolverhampton, precum că nu ar îndeplini standardul de cunoaștere a limbii engleze, necesar pentru a se înțelege cu pasagerii.

Cu ajutorul său, 20 de șoferi din România au reușit să își ia într-o lună licențele de la consiliu, după ce au trecut testele.

Merry a spus că lucrătorii britanici nu au pierdut nimic, deoarece puțini dintre ei aplică pentru un astfel de loc de muncă. „Cred că este din cauza sistemului social ridicol din această țară”, a spus el. „Acesta nu încurajează industria.”

El a mai spus despre șoferii români că vin dintr-o țară unde salariul minim este mult mai scăzut decât în Marea Britanie și că unii dintre ei sunt foarte bine educați.

Numărul românilor care au aplicat până pe 31 decembrie 2020 pentru statutul de rezident, în Regatul Unit al Marii Britanii, este unul absolut impresionant. Anunțul făcut de curând vine și în contextul Brexit, aflându-se în acest mod și cifra reală a cetățenilor plecați la muncă în Anglia.

Până la data de 1 ianuarie din acest an, numărul românilor care au aplicat la statutul de rezident în Marea Britanie se apropia de jumătate de milion de persoane. Mai exact, a fost vorba despre 498.700 de români care au aplicat pentru respectiva viză de ședere, valabilă în Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord.

Cifra oficială, făcută publică de curând, a fost înregistrată de către autoritățile britanice, prins sistemul EU Settlement Scheme (n.r.: Schemei de Stabilire). Aplicația le-a fost pusă la dispoziție tuturor cetățenilor europeni care își doresc să locuiască, în continuare, în Anglia.

Față de datele comunicate anterior de Home Office, valabile pentru finalul anului 2019, se constată o creștere a numărului de aplicații trimise în luna ianuarie a.c. de către cetățenii români (63.000)”, a transmis Ambasada României la Londra, pe contul oficial de Facebook.

1 thought on “UK:Britanicii ii vor pe romani inapoi.Patron:”Caut sa angajez romani si nu gasesc, cu britanicii nu faci treaba, sunt neseriosi”

  1. Cauta Romani CA SA I sclavageasca cum de fel fac. AI lor nu misca nimic totul e un abuz. Romani sunt buni si destul de epuizati SA Mai comentez sau SA replice .. de fel tortutati destul CA SA munceasca- triplu pentru Putine lire. M ai puna si pofta in cui .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *