UK.Vesti proaste pentru romani.De astazi,Guvernul britanic a impus noi restrictii valabile pana in martie si anularea festivitatilor de Revelion

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a anunţat anularea festivităţilor prevăzute în capitala Marii Britanii de Anul Nou, în faţa creşterii drastice a cazurilor variantei extrem de contagioase. Cu infecţiile la niveluri record în oraşul nostru şi în Marea Britanie, sunt hotărât să fac tot posibilul pentru a încetini răspândirea noii variante şi pentru a mă asigura că serviciile noastre (de sănătate publică) nu sunt copleşite în această iarnă – a afirmat Sadiq Khan într-un comunicat.

„Aceasta înseamnă că nu vom mai organiza sărbătoarea cu 6.500 de persoane prevăzută în Trafalgar Square în seara Anului Nou”, a anunţat el. „Va fi foarte dezamăgitor pentru mulţi londonezi, dar trebuie să luăm măsurile potrivite pentru a reduce răspândirea virusului”, a continuat primarul.

În schimb, „o emisiune spectaculoasă transmisă în direct” de BBC, „sărbătorind oraşul nostru şi subliniind momentele importante ale anului 2021, va fi piesa de bază a evenimentelor de Revelion la Londra”, potrivit comunicatului primăriei.

Procedând astfel, Londra acţionează la fel ca Parisul, care a anunţat sâmbătă anularea focurilor de artificii şi a concertelor prevăzute pe Champs-Elysées, sau ca Marocul, care interzice organizarea de petreceri în locurile de primire şi a instituit interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii între orele 00.00 şi 06.00.

Premierul britanic, Boris Johnson, a avertizat că „nu va ezita să ia măsuri mai restrictive” pentru a stopa răspândirea variantei Omicron, fără a trece la introducerea restricţiilor cerute de unii. „În acest moment, vrem ca oamenii să se concentreze pe prudenţă”, a adăugat el, pledând pentru aerisire şi purtarea măştii.

Noile restricții din Marea Britanie pot rămâne în vigoare până la sfârșitul lunii martie

Regulile ar include interzicerea socializării în interior, în afara membrilor care locuiesc în incintă, revenirea la regula celor șase în exterior, iar barurile și restaurantele ar fi deschise doar pentru servicii în aer liber. Consilierii științifici ai guvernului Marii Britanii susțin că sunt necesare noi restricții până la data de 28 martie pentru a limita spitalizările și decesele cauzate de virus.

Într-un document, experții de la Grupul științific de modelare a gripei pandemice au estimat că punerea în aplicare a măsurilor începând cu 28 decembrie și până la sfârșitul lunii martie ar reduce numărul de decese cauzate de COVID-19 cu 39%, în timp ce cifra ar fi fost de doar 18% dacă acestea ar fi fost în vigoare până la jumătatea lunii ianuarie.

Modelarea a luat în considerare impactul unei reveniri la restricțiile care erau în vigoare în aprilie, în Anglia, de marți, 28 decembrie, sau din ziua de Anul Nou până pe 15 ianuarie, 28 ianuarie sau 28 martie.

Consilierii de la Universitatea Warwick au declarat că restricțiile ar reduce presiunea din spitale cu aproximativ jumătate față de ceea ce ar fi dacă Marea Britanie ar respecta doar măsurile actuale din Planul B.

Modelarea, publicată în ajunul Crăciunului, nu a fost încă analizată de miniștri, care ar putea lua o decizie încă de săptămâna viitoare cu privire la necesitatea unor restricții suplimentare, informează Sky News.

Noile analize vin în contextul în care Marea Britanie, care se confruntă cu o răspândire fulgerătoare a variantei noului coronavirus, a înregistrat vineri peste 122.000 de cazuri de COVID-19 într-un interval de 24 de ore, care reprezintă un nou record de la începutul pandemiei.

Pentru moment, Ţara Galilor, Irlanda de Nord şi Scoţia au anunţat înăspriri ale restricţiilor, care vor rămâne în vigoare şi după Crăciun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *