UK.Vesti proaste pentru romani.Boris Johnson:”Restrictiile nu se ridica, amenzi de pana la £5000 pentru pleacarea din Regat fara un motiv intemeiat”

Boris Johnson a avertizat în această seară că este încă „prea devreme” pentru a declara că nu vor mai fi la vară restricții pentru plecarea în străinătate. Premierul a spus că lucrurile „par dificile deocamdată” datorită numărului crescut de cazuri din Europa, dar spera să dezvăluie națiunii mai multe când va putea și va avea mai multe date. Premierul a marcat în această seară împlinirea unui an de la primul lockdown, în timp ce a adus un omagiu celor care au murit din cauza Covid în timpul unui an de pandemie.

Adresându-se națiunii la o conferință de presă de seară la ora 17:00, el a spus:

„O mulțime de oameni vor să știe despre ce se va întâmpla cu restricțiile de la frontiere și dacă vor putea părăsi țara, plecând în străinătate.

“Știu că există o mare curiozitate și interes. Tot ce pot să spun este că este prea devreme pentru a spune acest lucru. Așa că sfatul meu este pentru toată lumea să aștepte raportarea grupului de lucru global pentru călătorii.

„Am auzit deja că există și alte țări europene în care cazurile sunt acum în creștere. „Deci lucrurile cu siguranță par dificile pentru moment. “Dar vom putea spune mai multe, sperăm în câteva zile și asta cred că este cel mai bun, cel mai bun lucru la care puteți spera”.

Premierul a făcut aceste declarații la doar 24 de ore după ce a fost dezvăluit că oamenii din Anglia și Țara Galilor vor fi amendați cu 5.000 de lire sterline dacă pleacă în străinătate de luni – încălcând regulile de blocare. Numai persoanelor care călătoresc pentru o listă de excepții specifice le va fi permis să părăsească țara.

De asemenea, britanicii trebuie să completeze un formular dacă doresc să părăsească țara, precizând motivul permis pentru aceasta, sau vor primi o amendă de 200 GBP pentru că nu au documentele potrivite. Un grup de lucru global de călătorie analizează dacă oamenilor li se va permite să se aventureze pentru o escapadă însorită în această vară, dar nu a fost luată nicio decizie finală.

Și miniștrii sunt îngrijorați de impactul variantelor aduse din străinătate – care ar putea avea un impact asupra programului de vaccinare. Secretarul pentru sănătate, Matt Hancock, a asigurat națiunea că planul lui Boris Johnson, pentru ieșirea din lockdown „nu s-a schimbat” – în ciuda noilor legi care sunt impuse de luni.

El a spus:

“Cea mai devreme dată pentru a schimba restricțiile la frontiere va fi 17 mai, dar, evident, adoptăm o abordare prudentă, deoarece dorim ca orice deschidere pe care o facem să fie ireversibilă”. Dar anterior, guernul subliniase că planul pentru a facilita blocarea rămâne „în curs”, în ciuda avertismentului premierului că al treilea val din Europa ar putea ajunge pe țărmurile noastre.

Boris Johnson vrea sa inchida Regatul pana in Octombrie

Boris Johnson va susține joi un vot dur cu privire la extinderea legilor lockdownului din Marea Britanie, în timp ce parlamentarii conservatori fac presiuni asupra acestuia pentru a ridica lockdownul mai repede. Premierul dorește să extindă lockdownul în temeiul Legii Coronavirus până în octombrie. Miniștrii insistă asupra faptului că regulile trebuie să rămână în vigoare mai mult timp, astfel încât să poată rămâne în vigoare politici precum schema furlough și salariul Covid.

Dar unii deputați sceptici se tem că extinderea lockdownului ar putea fi utilizată pentru a întârzia sridicarea restricțiilor din viața noastră de zi cu zi. Zeci de deputați conservatori se așteaptă să se răzvrătească la vot, dar premierul ar trebui să dețină în continuare o majoritate deoarece este nevoie de sprijinul forței de muncă.

Secretarul pentru sănătate, Jonathan Ashworth, a declarat că opoziția va sprijini guvernul.

El a spus că miniștrii trebuie „să se concentreze pe datele științifice” și „trebuie să aibă puterea de a impune restricții acolo unde este necesar” în viitor. Însă parlamentarii conservatori încă apun presiune asupra lui Boris pentru a pune capăt lockdownului mai devreme.

Mark Harper, președintele Grupului de Recuperare Covid, a declarat că sprijinul muncii ar guvernului undă verde pentru a menține restricțiile în vigoare. El a adăugat: „Cineva trebuie să se ridice și să pună întrebări rezonabile despre motivul pentru care restricțiile vor fi prelungite până în octombrie, deși premierul anunțase inițial că vor fi ridicate până la vară”.

Steve Baker, vicepreședinte al puternicului grup de deputați, a declarat că va vota „direct împotriva” extinderii „excesive și disproporționate” a restricțiilor.

El a declarat pentru Telegraph:

„Cu atât de mulți oameni vulnerabili acum vaccinați, oamenii ar putea întreba de ce restricțiile pe care Guvernul le aduce săptămâna viitoare sunt mai dure decât erau vara trecută când nu aveam vaccin. „A sosit timpul ca acest capitol întunecat din istoria noastră să se încheie și să ne revendicăm libertățile odată pentru totdeauna”.

În conformitate planul premierului – despre care unii deputați consideră deja că este prea precaut – aproape toate restricțiile privind viața de zi cu zi ar trebui să fie încheiate pe 21 iunie. Miniștrii iau în considerare adăugarea unei clauze de revizuire care să permită încetarea restricțiilor extinse ale lockdownului la începutul acelei date.

Guvernul insistă asupra faptului că menține doar reguli care sunt necesare pentru lupta împotriva pandemiei. Și este de asemenea convins că, deși deblocarea țării nu va fi accelerată, planul pentru ieșirea din lockdown este pe drumul cel bun, în ciuda amenințărilor din partea UE cu privire la blocada vaccinului asupra Marii Britanii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *