UK.Vesti bune pentru romani.Se reiau toate calatoriile in si dinspre Romania fara carantina

Toate călătoriile neesențiale au fost interzise de Marea Britanie începând cu 4 ianuarie, relatează cotidianul britanic The Independent. Cu toate acestea, Marea Britanie va folosi un nou sistem, cu țări clasificate pe culori. Pentru cele din pe lista verde, nu se prevede carantinarea călătorilor.

În schimb, aceștia ar putea fi obligați să facă un test rapid antigen la plecare și un test PCR în a doua zi de la sosirea în Marea Britanie. Se pare că din luna mai Marea Britanie va relua călătoriile neesențiale, a confirmat ministrul Transporturilor britanic, Grant Shapps. Cei sosiți din țările de pe listele galbene și roșii vor fi obligați să stea în carantină timp de 11 nopți, acasă și respectiv la hotel. În prezent, există 39 de țări pe lista roșie, inclusiv Qatar, Emiratele Arabe Unite și cea mai mare parte a Americii de Sud. Kenya, Bangladesh, Pakistan și Filipine au fost adăugate începând din 9 aprilie.

De asemenea, va exista o „listă de supraveghere verde”, care va identifica țările de pe lista verde, dar expuse riscului de a trece pe lista galbenă.

Ministrul Transporturilor, Grant Shapps, a declarat: „Călătoriile internaționale sunt vitale – stimulează afacerile și sprijină economia Marii Britanii – dar mai mult decât atât, reunește oamenii, conectează familiile care au fost ținute separat și ne permite să explorăm noi orizonturi.”

„Cadrul anunțat astăzi ne va permite să redeschidem călătoriile în condiții de siguranță și durabilitate, să ne asigurăm că ne protejăm realizările câștigate cu greu în ceea ce privește lansarea vaccinului și să oferim liniște sufletească atât pasagerilor, cât și industriei, pe măsură ce începem să călătorim din nou în străinătate”, a continuat acesta.

Marea Britanie deschide toate magazinele, frizeriile, sălile de sport și terasele

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a anunțat, luni, că săptămâna viitoare vor fi ridicate restricțiile programate, cu deschiderea tuturor magazinelor, sălilor de sport, a frizeriilor și a teraselor din Anglia, relatează agenția de presă Reuters.

Guvernul britanic analizează problemele etice ridicate de certificatele de vaccinare COVID-19 înainte de a decide modul în care așa-numitele pașapoarte pot fi utilizate cel mai bine, a declarat luni premierul Boris Johnson.

Având în vedere că programul de vaccinare se desfășoară rapid în Marea Britanie și numărul de infecții scade, Johnson a spus că Anglia va trece la etapa a doua de ieșire din lockdown din 12 aprilie. Johnson a spus că va merge chiar el la terasă pentru o halbă de bere.

Cu toate acestea, Johnson a declarat că oamenii ar trebui să continue să lucreze de acasă atunci când pot și să reducă la minimum călătoriile interne, a spus guvernul.

De asemenea, a confirmat că guvernul se gândește la un sistem de certificare sau pașaport de vaccinare, pentru a ajuta la redeschiderea evenimentelor mai mari.

Aceasta este a doua etapă de ieșire din carantină după ce, pe 22 februarie, Johnson a anunțat un plan de ieșire treptată din lockdown, începând cu redeschiderea școlilor din 8 martie, cu scopul de a ridica ultimele restricții la sfârșitul lunii iunie.

Din 29 martie, ordinul de a rămâne acasă a fost ridicat și au fost autorizate adunări în aer liber, limitate la șase persoane sau două gospodării diferite.

Cinematografele, stadioanele, hotelurile și restaurantele (în interior) vor urma să se deschidă pe 17 mai, data la care membrii diferitelor gospodării se vor putea întâlni în interior.

Astfel dacă situația sanitară o va permite, întoarcerea fanilor pe stadioanele din Anglia să va întâmpla de pe 17 mai, cu o capacitate limitată la maximum 10.000 de persoane, a anunțat luni premierul britanic Boris Johnson.

Marea Britanie intenționează să utilizeze un sistem de risc pe culori pentru țări odată cu reluarea călătoriilor internaționale neesențiale, dar guvernul a declarat că este prea devreme să spună ce țări ar putea primi unda verde care ar necesita doar teste înainte și după călătorie.

Este prea devreme pentru a spune dacă vacanțele internaționale de vară se pot relua sau nu anul acesta, sugerând că o reluare a călătoriilor ar putea fi amânată dincolo de 17 mai, potrivit unui document al guvernului britanic.

Premierul britanic Boris Johnson a declarat luni că guvernul său speră să fie reluate pe 17 mai călătoriile internaționale neesențiale, dar nu dorește să subestimeze numărul tot mai mare de cazuri COVID-19 în alte părți.

„Luând în considerare cea mai recentă situație cu variante și dovezile cu privire la eficacitatea vaccinurilor împotriva acestora, vom confirma în avans dacă se poate relua pe 17 mai călătoria internațională neesențială sau dacă va trebui să așteptăm mai mult înainte de a ridica călătoria de ieșire fără restricție”, arată un document al guvernului.

Johnson a spus că nu va fi nevoie ca oamenii să demonstreze că au fost vaccinați pentru a intra în magazine și terase săptămâna viitoare, adăugând că ideea pașapoartelor de vaccin pentru călătoriile internaționale este probabilă și că utilizarea sa pe plan intern va fi pilotată la unele evenimente mari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *