UK.Vesti bune pentru romani.Scapa de izolare la intrarea in Regat incepand cu sfarsitul lunii iulie

Guvernul britanic a declarat ieri că va adăuga 20 de state europene pe lista verde a Angliei, la sfârșitul acestei luni. Italia și Franța se vor alătura țărilor de pe lista verde înainte de sfârșitul lunii, potrivit analizei fostului șef al strategiei British Airways, Robert Doyle, relatează Telegraph. Informațiile sale au fost primite din surse guvernamentale, după o discuție cu Ministerul Transporturilor.

Pe lângă cele două țări favorite ale britanicilor, alte țări care vor fi adăugate pe lista verde sunt Austria, Bulgaria, Ungaria, România, Polonia, Norvegia, Vietnam, Danemarca, Slovacia, Macedonia de Nord și Republica Cehă. De asemenea, vor fi adăugate și Estonia, Finlanda, Liban, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Moldova, Taiwan și Azerbaidjan.

Toate sunt în prezent pe lista portocalie, ceea ce înseamnă că momentan călătorii trebuie să se autoizoleze timp de 10 zile la întoarcere. „Se pare că nu există nimic în datele pe care Guvernul le spune că le folosește, care să explice de ce acestea sunt pe piață pe lista portocalie în acest moment”, a spus Doyle.

„Sunt sigur că răspunsul este cumva politic, dar nici măcar nu pare să existe o logică politică evidentă pentru motivul pentru care două țări aparent similare se clasifică diferit”.

Oricine se întoarce în Marea Britanie dintr-o destinație de pe lista verde va trebui să facă două teste Covid. Aceasta include un test Covid înainte de sosire și, de asemenea, un test în ziua a doua de întoarcere în Marea Britanie.

Testarea în carantină sau testarea suplimentară nu este necesară la întoarcere, cu excepția cazului în care testul post-sosire este pozitiv.Miniștrii britanici au confirmat că persoanele imunizate cu ambele doze NU vor avea nevoie să stea în carantină sau în izolare când se vor întoarce în Marea Britanie.

Ministrul transportului, Grant Shapps, a confirmat această mișcare după ce Boris a spus că este momentul să se reia din nou călătoriile internaționale.

Cei care au făcut ambele doze de vaccin vor avea libertate de a zbura în jurul lumii și nu vor trebui să respecte atâtea reguli când se vor întoarce în Marea Britanie – deoarece sunt pe deplin protejați împotriva Covid.

Boris Johnson a declarat:

„Mergem mai departe cu eforturile de a redeschide în siguranță călătoriile internaționale în această vară și, datorită succesului programului nostru de vaccinare, acum putem lua în considerare eliminarea perioadei de carantină și izolare pentru persoanele complet vaccinate din Marea Britanie care vin din țările de pe lista portocalie – arătând un semn real al progresului.

„Este corect să continuăm cu această abordare prudentă, pentru a proteja sănătatea publică și lansarea vaccinului ca prioritate principală, asigurându-ne în același timp că traseul nostru în afara restricțiilor internaționale de călătorie este durabil”.

Guvernul britanic: Toți cetățenii UE vor fi verificați la locul de muncă. Li se vor verifica actele pentru a rămâne în UK

Autoritățile din partea Immigration Enforcement vor verifica toți cetățenii europeni la locurile de muncă pentru a vedea dacă au actele necesare pentru a rămâne în Marea Britanie din iulie.

Cetățenii UE vor primi un termen de 28 de zile pentru a solicita statutul stabilit dacă sunt „descoperiți” de Immigration Enforcement  fără documentația corectă de săptămâna viitoare. Cei care au locuit și au lucrat în Marea Britanie înainte de Crăciunul anului trecut, care s-au născut sau dețin pașapoarte către statele membre ale UE, au timp până miercuri 30 iunie să solicite statutul stabilit.

Se crede că există o „restanță” de aproape 400.000 de cereri care urmează să fie procesate de Home Office. Până în prezent, au fost depuse peste 5,6 milioane de cereri de către oamenii care speră să rămână în Marea Britanie după Brexit, inclusiv peste 276.000 de cetățeni ai UE care locuiesc în Scoția. Guvernul nu are o cifră exactă a numărului de cetățeni ai Uniunii Europene care trăiesc și lucrează în prezent în țară.

Același lucru este valabil și pentru cetățenii britanici care locuiesc în Europa. Agenții guvernamentali din Regatul Unit pentru aplicarea imigrației vor fi trimiși să finalizeze „verificările angajaților” asupra afacerilor și de miercurea aceasta vor putea cere cetățenilor UE „documentația” care să dovedească faptul că au dreptul de a lucra în țară.

În cazul în care se constată că nu au actele necesare, le va fi permisă o perioadă de 28 de zile pentru ca aceștia să completeze o cerere, a confirmat Home Office.

Cererea de prelungire – respinsă

O cerere a guvernului scoțian pentru prelungirea termenului pentru cererile cetățenilor europeni care doresc să rămână în Marea Britanie după Brexit a fost respinsă de Westminster.

Ministrul imigrației, Kevin Foster, a fost clar că guvernul britanic „nu va prelungi termenul” de 30 iunie pentru cei care doresc să solicite statutul stabilit.

Domnul Foster a spus: „Vreau să fiu clar, nu vom prelungi termenul. „Pur și simplu, extinderea termenului nu este soluția pentru a ajunge la acei oameni care nu au depus încă candidatura și am fi doar într-o poziție mai jos, în care ni se va cere să prelungim din nou, creând mai multe incertitudini.”

Domnul Foster a adăugat:

„De la 1 iulie, aplicarea noilor legi ale imigrației va introduce un nou pas procedural pentru cei care se consideră cetățeni ai SEE sau membri relevanți ai familiei care ar putea fi eligibili pentru statutul EUSS pe baza căruia au fost rezidenți în Marea Britanie până la 31 decembrie 2020, dar nu a aplicat până la 30 iunie 2021.

„În astfel de cazuri, aplicarea legilor imigrației va emite o notificare de„ 28 de zile pentru EUSS ”pentru a sfătui persoana respectivă să ia măsuri urgente pentru a-și stabili statutul legal, făcând o cerere târzie la EUSS. Acest lucru va trebui făcut în termen de 28 de zile de la emiterea notificării.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *