UK.Vesti bune pentru romani.Boris Johnson:”Regatul se deschide pe 12 aprilie. Abia astept sa beau o halba de bere in pub”

Boris Johnson a declarat astăzi că deblocarea țării și ridicarea restricțiilor vor continua în termenul stabilit. El le-a promis  britanicilor că va fi din nou în pub “în câteva zile”. Prim-ministrul a declarat că este optimist și a spus că abia așteaptă să meargă la frizerie atunci când saloanele de coafură și frizeriile se redeschid pe 12 aprilie.

Vorbind sâmbătă la forumul virtual de primăvară al conservatorilor, Boris a spus că nu este nimic care să-l descurajeze să continue planul de relaxare al restricțiilor în Anglia.

El a spus: „Peste doar câteva zile, în sfârșit voi putea merge la frizerie. „Dar, mai important decât atât, voi putea să cobor pe stradă și cu prudență, dar ireversibil, voi bea o halbă de bere în pub. „Și așa cum stau lucrurile, nu văd absolut nimic în datele științifice care să mă descurajeze să continui planul spre libertate, să ne deblocăm economia și să ne întoarcem la viața pe care o iubim”.

Restaurantele și puburile din Anglia vor putea servi clienții în zone de relaxare în aer liber începând cu 12 aprilie, în faza a doua a ridicării lockdownului și restricțiilor. Apoi li se va da undă verde pentru a se redeschide în interior începând cu 17 mai, cu condiția îndeplinirii regulilor specifice Covid.

Unii britanici disperați după lockdown s-au străduit să obțină o masă la terasa unui pub, însă toate sunt complet rezervate de luni de zile.

Însă prim-ministrul a rămas vesel pe tot parcursul discursului din această dimineață și a vorbit despre entuziasmul său, deoarece restricțiile au început să se ușureze de luni – iar mesajul „rămâneți acasă” a fost abandonat.

Premierul a mai spus că descoperirea variantei Kent a Covid-19 – cunoscută și sub numele de B117 – a fost o descoperire uriașă pentru Marea Britanie. El a adăugat: “Acesta a fost un moment incredibil de important, pentru că am reușit apoi să aflăm ce se întâmplă, pentru că am putut vedea că B117 transmite, practic, mult mai rapid.

„Cu toate  aceastea, am reușit să înțelegem de ce sistemul de restricții care funcționase practic pentru o mare parte din toamnă, pur și simplu nu mai funcționa acum.” El a adăugat că lansarea vaccinului nu ar fi fost posibilă fără „puterea sectorului privat”.

El a spus: „Da, guvernul a jucat un rol destul de mare, grupul de lucru pentru vaccinuri, fabricile de îmbuteliere pe care le-am ajutat la înființare, oamenii de știință pe care i-am finanțat și îmi reînnoiesc mulțumirile și admirația pentru munca incredibilă a NHS, a medicilor noștri, asistentele noastre, angajaților noștri din sistemul de sănătate.

„Cu toții sunt eroi, cât și personalul și voluntarii consiliului local și armata și alte mii de persoane.” Johnson a fost, de asemenea, întrebat dacă Marea Britanie poate avea o sărbătoare bancară numită „ziua națională a mahmurelii” odată ce pandemia dispare.

Majorari salariale de pana la £345 pentru angajatii din Regatul Unit, inclusiv romani

Milioane de angajați din Marea Britanie vor avea salariile majorate cu 345 de lire sterline pe an începând de mâine, când salariul de trai național va crește. Salariul de trai național este rata minimă a guvernului, iar angajatorilor li se permite să plătească angajaților în vârstă de 25 de ani sau peste, pentru fiecare oră lucrată.

În prezent, este de 8,72 lire sterline pe oră, dar va crește cu 19p până la 8,91 lire sterline începând de mâine. Ceea ce înseamnă că angajații vor primi cu 2,2% mai mult în fișele salariale. Creșterea salariilor se va aplica acum și pentru tinerii de 23 și 24 de ani de mâine, salariul de trai național fiind în prezent disponibil numai celor cu vârsta de 25 de ani sau peste.

Noua rată a fost dezvăluită pentru prima dată de guvern în Revista cheltuielilor din noiembrie anul trecut. Acesta a fost apoi confirmat în bugetul lui Rishi Sunak la începutul acestei luni. Creșterea este echivalentul a 345 de lire sterline pe an pentru cineva care lucrează cu normă întreagă. Vor beneficia de majorare, minim 2 milioane din angajațiiii cu cea mai mică salarizare din Marea Britanie.

Salariile de plată au fost alocate să crească de la 8,72 lire sterline la 9,21 lire sterline, dar creșterea a fost redusă la o sumă mai mică, din cauza crizei provocată de virus. S-a dezvăluit în septembrie anul trecut că existau îngrijorări că întreprinderile britanice nu ar putea să-și permită banii suplimentari necesari pentru o creștere mai mare a salariilor.

Totodată, patronii firmelor și companiilor din Marea Britanie sunt obligați de către guvernul britanic să majoreze salariile angajaților care au lucrat pe perioada lockdownului din Anglia.

De asemenea, această nouă regulă a guvernului se aplică și pentru angajații care au lucrat pe perioada pandemiei, inclusiv în primul și al doilea lockdown.

Guvernul spune că aceste avantaje trebuie oferite angajaților „de prim rang”, inclusiv persoanelor care lucrează pe șantiere, în case de îngrijire etc. De asemenea, Guvernul Britanic va crește din aprilie nivelul salariului minim național pentru a ajuta și muncitorii din sectorul privat să obțină un venit mai mare pentru a se descurca după criza provocată de pandemia de coronavirus.

Așadar, muncitorii din Marea Britanie vor primi o creștere salarială peste inflație, inclusiv medicii și profesorii, relatează BBC.

Trezoreria a declarat că banii pentru creșterea salariilor de până la 3,1% vor veni din bugetele departamentale existente. Forța de muncă a declarat că creșterea nu va compensa ani întregi de reduceri în termeni reali și Asociația Medicală Britanică a spus că medicii au sperat la „mult mai bine”. Asistenții nu sunt incluși în anunț, deoarece au negociat o tranzacție separată pe trei ani în 2018. Membrii sistemului judiciar și funcționarii publici superiori din Marea Britanie vor avea, de asemenea, salariile majorate cu 2%.

Totodată, cancelarul britanic, Rishi Sunak, a declarat că schema furlough va fi extinsă până în vară, chiar dacă premierul britanic, Boris Johnson, a anunțat luni ridicarea restricțiilor și finalizarea lockdownului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *