UK.Vesti bune pentru romani.Boris Johnson:”La sfarsitul lunii puteti intra in Regat fara izolare”

Guvernul britanic a declarat ieri că va adăuga 20 de state europene pe lista verde a Angliei, la sfârșitul acestei luni. Italia și Franța se vor alătura țărilor de pe lista verde înainte de sfârșitul lunii, potrivit analizei fostului șef al strategiei British Airways, Robert Doyle, relatează Telegraph. Informațiile sale au fost primite din surse guvernamentale, după o discuție cu Ministerul Transporturilor.

Pe lângă cele două țări favorite ale britanicilor, alte țări care vor fi adăugate pe lista verde sunt Austria, Bulgaria, Ungaria, România, Polonia, Norvegia, Vietnam, Danemarca, Slovacia, Macedonia de Nord și Republica Cehă. De asemenea, vor fi adăugate și Estonia, Finlanda, Liban, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Moldova, Taiwan și Azerbaidjan.

Toate sunt în prezent pe lista dportocalie, ceea ce înseamnă că momentan călătorii trebuie să se autoizoleze timp de 10 zile la întoarcere. „Se pare că nu există nimic în datele pe care Guvernul le spune că le folosește, care să explice de ce acestea sunt pe piață pe lista portocalie în acest moment”, a spus Doyle.

„Sunt sigur că răspunsul este cumva politic, dar nici măcar nu pare să existe o logică politică evidentă pentru motivul pentru care două țări aparent similare se clasifică diferit”. Oricine se întoarce în Marea Britanie dintr-o destinație de pe lista verde va trebui să facă două teste Covid.

Aceasta include un test Covid înainte de sosire și, de asemenea, un test în ziua a doua de întoarcere în Marea Britanie. Testarea în carantină sau testarea suplimentară nu este necesară la întoarcere, cu excepția cazului în care testul post-sosire este pozitiv.

Miniștrii britanici au confirmat că persoanele imunizate cu ambele doze NU vor avea nevoie să stea în carantină sau în izolare când se vor întoarce în Marea Britanie

Ministrul transportului, Grant Shapps, a confirmat această mișcare după ce Boris a spus că este momentul să se reia din nou călătoriile internaționale. Cei care au făcut ambele doze de vaccin vor avea libertate de a zbura în jurul lumii și nu vor trebui să respecte atâtea reguli când se vor întoarce în Marea Britanie – deoarece sunt pe deplin protejați împotriva Covid.

Boris Johnson a declarat:

„Mergem mai departe cu eforturile de a redeschide în siguranță călătoriile internaționale în această vară și, datorită succesului programului nostru de vaccinare, acum putem lua în considerare eliminarea perioadei de carantină și izolare pentru persoanele complet vaccinate din Marea Britanie care vin din țările de pe lista portocalie – arătând un semn real al progresului.

„Este corect să continuăm cu această abordare prudentă, pentru a proteja sănătatea publică și lansarea vaccinului ca prioritate principală, asigurându-ne în același timp că traseul nostru în afara restricțiilor internaționale de călătorie este durabil”.

Marea Britanie dorește să perceapă cetățenilor UE și altor călători o taxă pentru intrarea în Regat

Această nouă regulă va face parte din cadrul unui nou sistem care ar restrânge și mai mult restricțiile impuse țărilor cu care Regatul Unit avea, până de curând, acorduri de liberă circulație. Ministrul de Interne britanic, Priti Patel a anunțat un nou sistem de vize digitale în stil american, care spune ea, va ajuta guvernul să urmărească mai bine numărul persoanelor care intră și ies din țară.

Noua Autorizație Electronică de Călătorie (ETA) ar fi necesară pentru toți vizitatorii fără viză sau statut de imigrație care călătoresc în Marea Britanie – adică aproximativ 30 de milioane de persoane pe an. Schema este creată pe modelul sistemului electronic american pentru autorizația de călătorie sau ESTA.

Oficialii au confirmat că guvernul ia în considerare și perceperea unei taxe pentru cei care intră în Marea Britanie, pentru a acoperi noile costuri de la frontieră.Ei au spus că taxarea pentru cererea autorizației nu va descuraja călătorii legitimi. SUA, de pildă, percepe călătorilor 14 dolari, în jur de 9 lire sterline.

Ministerul de Interne britanic a mai menționat că UE dezvoltă propriul său sistem similar, Sistemul european de informații și autorizații de călătorie (ETIAS), care se așteaptă să se aplice și vizitatorilor din Marea Britanie atunci când se va lansa, în 2022.

Solicitanții vor avea voie să călătorească numai după ce li s-a aprobat ETA, ceea ce va face călătoria mai dificilă. Ministerul de Interne a anunțat că se așteaptă ca schema britanică să intre în vigoare începând cu 2025.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *