UK.Vesti bune pentru romani.Boris Johnson a facut anuntul:”Incepand de astazi vom scapa de restrictii”

După aproape doi ani de pandemie, în plin val cinci, Marea Britanie pare că a capitulat. Autoritățile din Regat au schimbat strategia de gestionare a situației epidemiologice, renunțând la ideea că ar putea opri complet transmiterea virusului, ceea ce înseamnă că englezii si romanii scapă de restricții. Ce explicații a oferit ministrul Sănătății, Sajid Javid.

Englezii si romanii scapă de restricții: „Trebuie să ne resemnăm cu ideea că va trebui să trăim cu Covid”. Cu ce nu poți stârpi, înveți să conviețuiești. Aceasta pare să fie noua abordare a englezilor în ceea ce privește pandemia de Covid-19. După aproape doi ani în care viața oamenilor din toată lumea a fost dată peste cap, iar timpul se măsoară în „valuri”, Marea Britanie schimbă foaia.

Cu doar câteva zile înainte de sfârșitul anului 2021, premierul Boris Johnson declara că nu se vor introduce restricții noi în Anglia, care găzduieşte cea mai mare parte a populaţiei Marii Britanii, pentru răspândirea variantei Omicron a coronavirusului.

La doar 24 de ore de la anunțul premierului, Marea Britanie a raportat un record de 129.471 de cazuri noi de Covid-19. Englezii au ajuns să accepte ideea că SARS-CoV-2 n-o să dispară complet și că nicio măsură luată nu va reuși să oprească total pandemia. Singura soluție: să învețe să trăiască împreună cu virusul, spune ministul Sănătății, Sajid Javid.

„Trebuie să ne resemnăm cu ideea că va trebui să trăim cu Covid şi, din acest motiv, guvernul britanic va face totul pentru a evita alte măsuri restrictive împotriva răspândirii variantei Omicron”, a explicat ministrul Sănătăţii, Sajid Javid, potrivit publicației Daily Mail.

Alexandru Rafila: „Primele luni ale lui noului an se anunţă dificile”

Între timp, autoritățile din România se pregătesc pentru valul cinci al pandemiei, în contextul în care, în ultimele zile, numărul cazurilor noi depistate în 24 a început să crească. Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a transmis românilor că primele luni ale anului 2022 vor fi dificile și a făcut un apel la solidaritate și empatie.

„Dragi prieteni, Vă urez sănătate şi cât mai multe realizări în anul 2022! Primele luni ale lui noului an se anunţă dificile, pandemia nu a trecut, iar pentru a le depăşi avem nevoie de solidaritate, responsabilitate şi empatie unii faţă de ceilalţi.

Lucrez împreună cu colegii mei ca să depăşim această perioadă cât mai repede şi, ulterior, să trecem la reclădirea sistemului nostru medical. Accesul la servicii medicale de calitate ne va face viaţa mai bună!”, a transmis Alexandru Rafila într-o postare pe Facebook.

Ministrul a adăugat că își dorește să se găsească o cale pentru o viaţă fără constrângeri, pentru a putea călători şi participa la evenimente culturale şi sportive în siguranţă.

„Ne străduim să menţinem şcolile deschise, acestea sunt fundamentul pentru a avea noi generaţii sănătoase şi instruite.

Le mulţumesc colegilor mei din sistemul medical pentru efortul formidabil făcut în cei doi ani de pandemie! Contez în continuare pe profesionalismul, generozitatea şi altruismul vostru. Numai împreună putem reuşi!”, a mai scris ministrul Sănătății.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *