UK.Vesti bune la intrarea in Regat pentru romani.De maine nu mai sunt necesare teste sau izolare la domiciliu

Guvernul de la Londra a anunţat, miercuri, relaxarea începând de vineri a restricţiilor impuse la sosirea în Marea Britanie pentru persoanele venite din străinătate.Începând de vineri de la ora 04:00 GMT, călătorii sosiţi în Anglia nu vor mai trebui să prezinte la intrarea în ţară un test negativ efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea călătoriei.

Dacă sunt vaccinaţi, aceștia nu vor mai trebui nici să se izoleze până la aflarea rezultatului unui test PCR negativ efectuat după sosire.

Renunţarea la aceste teste a fost anunţată de premierul Boris Johnson într-o declaraţie în Camera Comunelor, motivând că noua variantă este acum atât de răspândită în Marea Britanie încât testarea la sosire nu mai are un impact major în prevenirea înmulţirii infectărilor.

Regulile aplicate călătorilor care sosesc în Anglia din străinătate vor reveni astfel începând de vineri la sistemul instituit în octombrie, adică aceştia vor trebui să efectueze un test PCR sau antigen (‘lateral flow’) în cel mult 48 de ore de la intrarea în Anglia.

Premierul britanic Boris Johnson a menţionat că nu va impune restricţii în plus faţă de cele existente, printre care masca în interior, încurajarea telemuncii şi certificatul verde pentru accesul în baruri şi restaurante, Marea Britanie mizând în continuare să combată noul val prin vaccinarea populaţiei cu doza ″booster″⁣ şi testarea masivă.

Johnson a confirmat că guvernul va respecta măsurile din Planul B pentru încă trei săptămâni. Cele mai recente cifre ale Oficiului pentru Statistică Națională arată că una din 15 persoane din Anglia a avut virusul săptămâna trecută și una din 10 din Londra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *