UK.Urmeaza un nou val de deportari in august,in care se incadreaza si romanii:”Cea mai mare problema este faptul ca nu au actele in regula”

Autoritățile din partea Immigration Enforcement verifică toți cetățenii europeni la locurile de muncă pentru a vedea dacă au actele necesare pentru a putea rămâne în Marea Britanie. Cetățenii UE vor primi un termen de 28 de zile pentru a solicita statutul stabilit dacă sunt „descoperiți” de Immigration Enforcement  fără documentația corectă de săptămâna viitoare.

Cei care nu au documentele necesare pentru a rămâne în Regatul Unit până pe 28 iulie, vor fi deportați. Se crede că există o „restanță” de aproape 400.000 de cereri care urmează să fie procesate de Home Office. Până în prezent, au fost depuse peste 5,6 milioane de cereri de către oamenii care speră să rămână în Marea Britanie după Brexit, inclusiv peste 276.000 de cetățeni ai UE care locuiesc în Scoția. Guvernul nu are o cifră exactă a numărului de cetățeni ai Uniunii Europene care trăiesc și lucrează în prezent în țară. Același lucru este valabil și pentru cetățenii britanici care locuiesc în Europa.

Agenții guvernamentali din Regatul Unit pentru aplicarea imigrației vor fi trimiși să finalizeze „verificările angajaților” asupra afacerilor și de miercurea aceasta vor putea cere cetățenilor UE „documentația” care să dovedească faptul că au dreptul de a lucra în țară.

În cazul în care se constată că nu au actele necesare, le va fi permisă o perioadă de 28 de zile pentru ca aceștia să completeze o cerere, a confirmat Home Office.

Immigration Enforcement a declarat:

„De la 1 iulie, aplicarea noilor legi ale imigrației va introduce un nou pas procedural pentru cei care se consideră cetățeni ai SEE sau membri relevanți ai familiei care ar putea fi eligibili pentru statutul EUSS pe baza căruia au fost rezidenți în Marea Britanie până la 31 decembrie 2020, dar nu a aplicat până la 30 iunie 2021.

„În astfel de cazuri, aplicarea legilor imigrației va emite o notificare de„ 28 de zile pentru EUSS ”pentru a sfătui persoana respectivă să ia măsuri urgente pentru a-și stabili statutul legal, făcând o cerere târzie la EUSS. Acest lucru va trebui făcut în termen de 28 de zile de la emiterea notificării.

Potrivit Ministrul Imigrației, Kevin Foster, românii vor fi verificați temeinic la frontieră și chiar opriți pe stradă de către ofițerii de imigrare pentru a fi verificați dacă au sau nu statutul de rezident. Pe ce criterii este refuzată intrarea românilor în UK? Este decizia polițistului de frontieră?

„Cetățenii români, la fel ca ceilalți cetățeni europeni, pot vizita UK fără viză, dar trebuie să reamintim oamenilor că, având în vedere pandemia globală, există reglementări semnificative pentru călătoriile internaționale spre UK, așa că este important ca românii să se asigure că planul de călătorie spre UK este în acord cu reglementările de sănătate pentru pandemie, precum și cu reglementările de imigrație.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *