UK.Ultimul grant financiar pentru romanii din Regat:”Se dau pana la £7500 chiar daca s-a beneficiat si de alte ajutoare”

A 5-a subvenție din cadrul schemei de ajutor pentru angajații din Regat va oferi o sumă impozabilă calculată la 80% din profitul mediu de tranzacționare pe 3 luni. Ajutorul financiar va fi plătit într-o singură tranșă plafonată la 7.500 de lire sterline, anunță guvernul de la Londra. Serviciul online pentru a 5-a subvenție va fi disponibil de la sfârșitul lunii iunie 2021 și este ultima subvenție care va fi oferită. Subvenția va acoperi lunile iulie – septembrie.

Dacă sunteți eligibil pentru cea de-a cincea subvenție, veți fi anunțat la sfârșitul lunii iulie. Valoarea celei de-a cincea subvenții va fi determinată de cât de mult a fost redusă cifra de afaceri în perioada aprilie 2020 – aprilie 2021.

Astfel, veți putea primi 80% din profitul mediu de tranzacționare pe 3 luni, plafonat la 7.500 de lire sterline, pentru cei a căror cifră de afaceri a fost redusă cu 30% sau mai mult.

Cei care au avut o reducere a cifrei de afaceri mai mică de 30% vor primi doar 30% din profitul mediu de tranzacționare pe trei luni, plafonat la 2.850 de lire sterline.

Ministrul de Finanțe britanic, Rishi Sunak, a anunțat prelungirea schemei de ajutoare pentru salariați până la sfârșitul lunii septembrie. Acest lucru înseamnă că vor fi plătiți milioane de lucrători pentru a rămâne acasă timp de 17 luni.

Angajatorii vor trebui să înceapă să participe din luna iulie, în speranța de a se evita disponibilizările în masă. Pentru a proteja locurile de muncă vor fi disponibile alte 5 miliarde de lire sterline pe lună care se vor adăuga la factura actuală a pandemiei de 280 de miliarde de lire sterline.

Astfel, scrie The Sun, ministrul de Finanțe vrea să mai cumpere ceva timp pentru a permite ca redresarea economică să se întărească, pentru a face față șomajului. Schema de păstrare a locurilor de muncă a protejat peste 11 milioane de slujbe de la începutul său, în martie anul trecut.

Angajații vor continua să primească 80% din salariu – până la maximum 2.500 de lire sterline pe lună, pentru orele pe care nu le-au lucrat. În iulie, patronii vor contribui cu 10% din sume, apoi cu 20% în august și septembrie, pe măsură ce economia se redeschide.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *