UK.Test PCR obligatoriu si carantina 10 zile pentru romanii care se intorc din Regat de sarbatori

Venirea românilor din diaspora pentru sărbătorile determină autoritățile sanitare din România să introducă noi măsuri, pentru a bloca răspândirea noii variante adusă din străinătate. Potrivit noilor măsuri, cei care vin dintr-un stat care nu se află în UE, cum este Marea Britanie, trebuie să fie vaccinați și să prezinte în plus un test PCR negativ, pentru a nu intra în carantină.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat, luni, 6 decembrie, noi măsuri de carantină sau testare la sosirea în țară. Noile măsuri vor intra în vigoare începând cu 10 decembrie, la ora 00.00. În perioada 10.12.2021, ora 00:00 – 08.01.2022 ora 24:00, persoanele nevaccinate care sosesc în România din zone roșii ale Europei urmează să intre în carantină timp de 14 zile, dacă rămân în țară mai mult de trei zile.

De asemenea, măsura carantinei va fi impusă persoanelor din afara UE, indiferent de situația epidemiologică a zonelor din care vin, cu unele excepții.

Așadar, românii din Regatul Unit care vor să vină de sărbători acasă vor trebui ca, pe lângă dovada vaccinării, să arate și un test PCR negativ, dacă nu vor să stea în carantină.

Persoanele nevaccinate și netrecute prin boală în ultimele șase luni, care călătoresc din alte state membre UE aflate în zona roșie, vor intra în carantină 10 zile, chiar dacă prezintă testul negativ.

Persoanele nevaccinate și care nu au trecut prin boală în ultimele șase luni și care NU prezintă test RT PCR realizat cu 72 de ore înaintea călătoriei vor fi carantinate pentru 14 zile, se mai arată în comunicat.

Cei care vin din alte țări UE, vor continua să prezinte certificatul verde, care să ateste respectiv vaccinarea, trecerea prin boală în ultimele 180 de zile sau rezultatul negativ al unui test RT PCR, obținut cu cel mult 72 de ore înaintea călătoriei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *