UK.Romanii,s-au ales cu conturile bancare inchise si cu toti banii confiscati pentru ca nu aveau adresa de resedinta in Regat si nu au putut demonstra provenienta banilor

Un roman, aflat in Marea Britanie s-a trezit cu politia la usa și conturile bancare blocate, dupa ce a vrut sa trimita familiei sale, care se afla in Romania, 1.000 de lire sterline prin intermediul PayPal.

Intr-una din zile, romanul numit Pavel P. (acesta a cerut ca identitatea sa completa sa ramana confidentiala) a trebuit sa trimita in tara, familiei suma de 1.000 de lire.

Membrii familiei sale aveau nevoie urgent de aceasta suma pentru a rezolva o problema medicala.

Din cauza comisioanelor mari de la Western Union, MoneyGram, si alte companii de transfer de bani, a incercat sa trimita la sfatul unor prieteni banii prin PayPal.

Romanul a depus suma de 1.000 lire în contul său bancar pentru a o putea trimite familiei, urmand ca dupa sa isi deschida contul de PayPal. Cand a vrut sa faca viramentul pe contul de PayPal al sotiei, i-a aparut un mesaj in care scria ca banca nu autorizeaza transferul, iar contul sau bancar a fost blocat. Acesta a incercat de mai multe ori sa efectueze transferul, insa nu a fost aprobat.

Romanul a povestit ca nu era angajat cu contract de munca in Marea Britanie, ci lucra la negru, fara actele necesare. In momentul cand a vazut ca banca i-a blocat contul, acesta s-a gandit ca va fi chestionat cu privire la provenienta sumei pe care a depus-o.

El a fost contactat de catre banca si i s-a cerut sa furnizeze o adresa de resedinta in Marea Britanie. Din pacate, romanul nu avea niciun act legal prin care sa demonstreze ca locuieste aici, acesta facand rost de o camera prin subinchiriere de la un alt roman.

Totusi, el a furnizat bancii adresa la care locuieste, sperand ca i se va debloca contul bancar. Insa, acesta a asteptat si suma de bani a ramas in continuare blocata, la fel si contul. La o luna de la acest incident, romanul s-a trezit cu politia la usa, care dorea sa verifice suspiciunea de frauda.

In casa in care locuia romanul, cu 3 dormitoare, mai locuiau inca 7 persoane, de diferite nationalitati. Politia i-a perchizitionat pe toti și a verificat casa pentru a vedea ce bunuri se afla in ea.

Doi dintre colocatarii sai au fost deportati pentru savarsirea de infractiuni minore pe teritoriul Regatului Unit.

Romanului i s-a cerut sa demonstreze provenienta banilor si i s-a inchis contul definitiv la banca Lloyds, din cauza faptului ca nu a reusit sa furnizeze o adresa de resedinta. Totodata, nu i s-a returnat suma de bani pentru ca nu a reusit sa justifice provenienta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *