UK.Romanii vor sta in continuare in izolare si dupa 7 iunie la intrarea in Regat:”Romania nu se va afla pe lista tarilor verzi”

Se pare că este din ce în ce mai puțin probabil ca România, Spania, Grecia, Italia și Franța să facă parte din „lista verde” a țărilor Regatului Unit în următoarea actualizare, relatează The Independent. Totuși, guvernul britanic a declarat la prima revizuire că este „foarte dornic să vadă cât mai multe țări posibil” pe lista verde. Între timp, guvernul a adoptat o abordare diferită – cei patru ofițeri medicali din Marea Britanie au spus că statutul listei verzi ar trebui să fie excepția, mai degrabă decât regula.

Iar țările ar trebui să fie adăugate la lista verde numai în cazul în care există motive foarte bune pentru a face acest lucru. Lista verde a țărilor din care călătorii nu se confruntă cu izolare sau carantină atunci când ajung înapoi în Marea Britanie este limitată în prezent la doar 12 destinații.

Boris Johnson a spus că „destul de puține” țări ar putea fi adăugate la prima revizuire a noului sistem de tip semafoar, care va avea loc în prima săptămână a lunii iunie, relatează The Telegraph.

Următoarele țări care au fost propuse pentru a fi adăugate pe lista verde sunt: Malta, Finlanda, Grenada, Insulele Cayman, Fiji, Insulele Virgine Britanice, Antigua și Barbuda, St Kitts și Nevis, Turks și Caicos și Anguilla.

Dar majoritatea destinațiilor din Europa în care s-au înregistrat cele mai multe rezervări de zboruri din Anglia – Croația, Spania, Italia, România, Franța și Grecia – sunt puțin probabil să treacă de la lista galbenă la cea verde la următoarea analiză.

Departamentul pentru Transporturi nu a adoptat încă o „abordare a insulelor”, făcând distincție între, de exemplu, Insulele Canare și Spania, în ciuda faptului că ratele de infecție sunt mult mai mici în prima. Domnul Buckland a spus că el crede că „o mulțime de” persoane ar putea avea încredere să se autoizoleze după ce a vizitat o țară din lista galbenă.

Călătoriile internaționale de agrement au devenit din nou legale pe 17 mai în Marea Britanie, în cadrul unui sistem de semaforizare. Țările au fost clasificate ca verzi, galbene sau roșii pe baza nivelurilor de risc și li s-au atribuit restricții de severitate variabilă în consecință.

Deși nu mai este ilegal să plecați în vacanță în străinătate, guvernul a subliniat că numai destinațiile din lista verde ar trebui vizitate în scopuri recreative.

Boris Johnson a spus în timpul PMQ-urilor din 19 mai: „Este foarte, foarte clar – nu ar trebui să mergeți într-o țară din „ lista galbenă ”, cu excepția unor circumstanțe extreme, cum ar fi boala gravă a unui membru al familiei. Nu ar trebui să mergeți într-o țară din „lista galbenă” în vacanță ”.

Între timp, secretarul pentru transporturi Grant Shapps a descris țările din lista roșie drept „cele care nu ar trebui vizitate decât în ​​cele mai extreme circumstanțe”.

Guvernul britanic: Noi reguli și acte necesare pentru românii care vor să intre în Anglia

Ministerul de Interne britanic are în vedere să perceapă cetățenilor UE și altor călători o taxă pentru intrarea în Marea Britanie, în cadrul unui nou sistem care ar restrânge și mai mult restricțiile impuse țărilor cu care Regatul Unit avea, până de curând, acorduri de liberă circulație.

Ministrul de Interne britanic, Priti Patel, va anunța azi, 24 mai, un nou sistem de vize digitale în stil american, care spune ea, va ajuta guvernul să urmărească mai bine numărul persoanelor care intră și ies din țară.

Noua Autorizație Electronică de Călătorie (ETA) ar fi necesară pentru toți vizitatorii fără viză sau statut de imigrație care călătoresc în Marea Britanie – adică aproximativ 30 de milioane de persoane pe an. Schema este creată pe modelul sistemului electronic american pentru autorizația de călătorie sau ESTA.

Oficialii au confirmat că guvernul ia în considerare și perceperea unei taxe pentru cei care intră în Marea Britanie, pentru a acoperi noile costuri de la frontieră. Ei au spus că taxarea pentru cererea autorizației nu va descuraja călătorii legitimi. SUA, de pildă, percepe călătorilor 14 dolari, în jur de 9 lire sterline.

Ministerul de Interne britanic a mai menționat că UE dezvoltă propriul său sistem similar, Sistemul european de informații și autorizații de călătorie (ETIAS), care se așteaptă să se aplice și vizitatorilor din Marea Britanie atunci când se va lansa, în 2022. ETIAS se anticipează că va avea o taxă de 7 euro sau 6 lire sterline. Este posibil ca alte țări din afara blocului, precum Norvegia și Islanda, cu relații comerciale mai strânse cu UE să fie scutite de ETIAS.

Ministerul de Interne a anunțat că se așteaptă ca schema britanică să intre în vigoare începând cu 2025. Solicitanții vor avea voie să călătorească numai după ce li s-a aprobat ETA, ceea ce va face călătoria mai dificilă.

Înaintea anunțării noului sistem, Priti Patel a declarat: „Acum când am preluat controlul și am pus capăt liberei circulații, securitatea este inima strategiei noastre de imigrare. Noua noastră abordare va face mai ușoară identificarea potențialelor amenințări înainte ca acestea să ajungă la graniță”.

În schimb, organizațiile pro-europene văd sistemul anunțat de Ministerul de Interne drept o nouă dovadă că Marea Britanie se îndepărtează de deschiderea către exterior, dorită chiar și de cei care au votat pentru părăsirea Uniunii Europene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *