UK.Romanii nu scapa de restrictii la intrarea in Regat.Romania nu se afla pe lista tarilor “verzi” a Angliei

Românii nu scapă de restricții la intrarea in UK. România nu a fost inclusă pe lista verde de către guvernul britanic. Guvernul de la Londra a dat publicității, în urmă cu puțin timp, cele 12 teritorii pe care oamenii din Anglia le pot vizita începând cu 17 mai fără a avea nevoie să stea în auto-izolare la întoarcere. Britanicii vor putea merge în Portugalia, Gibraltar și alte nouă destinații fără a intra în carantină la întoarcere, a confirmat astăzi Ministrul Transporturilor, Grant Shapps.

Acesta a dat publicității o listă verde cu 12 țări dar a avertizat că țările vor rămâne pe o „listă de supraveghere” și și-a rezervat dreptul de a le scoate dacă acolo va exista o creștere a cazurilor de Covid.

Ministrul Shapps a declarat că planul este „neapărat precaut”, adăugând: „Trebuie să ne asigurăm că țările pe care le vizităm sunt în siguranță.”

Țările de pe lista verde sunt: ​​Portugalia, inclusiv Azore și Madeira; Australia; Noua Zeelandă; Singapore; Brunei; Islanda; Insulele Feroe; Gibraltar; Insulele Falkland și Israel. În același timp, Turcia, Insulele Maldive și Nepalul au fost adăugate pe lista roșie.

Persoanele care se întorc din acele țări de miercuri, după ora 04:00, vor trebui să stea în carantină într-un hotel timp de 11 nopți la un cost de 1.750 de lire sterline de fiecare călător.

De asemenea, din data de 17 mai, persoanele care au făcut ambele doze de vaccin coronavirus vor putea utiliza aplicația NHS pentru a demonstra acest lucru.

Celelalte state, inclusiv România, se află pe lista galbenă. Acest lucru înseamnă că cei care ajung în Anglia vor trebui să facă 3 teste COVID, unul la plecare și alte două în timpul autoizolării de 10 zile

Totuși, ei vor putea să iasă din izolare în a cincea zi, dacă vor avea încă un test negativ. Cei care se întorc din țările „privilegiate” nu vor intra în carantină, în schimb vor trebui să arate un test negativ la intrarea în țară și să mai facă unul în ziua a cincea.

Marea Britanie îi ia la verificat pe românii care au primit ajutoare financiare nejustificate. Urmează rambursări pentru banii oferiți

Autoritatea fiscală britanică – HMRC a anunțat verificarea populației din Marea Britanie care a beneficiat de ajutoarele guvernamentale oferite până acum pe perioada crizei.

Astfel și românii care trăiesc în Marea Britanie și au aplicat și luat ajutoarele nerambursabile din schema furlough vor avea conturile bancare, întreprinderile și locurile de muncă verificate.

Guvernul de la Londra a anunțat că cei care au primit un ajutor mai mare decât ar fi trebuit vor trebui să returneze banii guvernul. Persoanele care vor fi verificate vor începe să primească scrisori de la HMRC în următoarea perioadă. Până acum, HM Revenue and Customs (HMRC) a trimis peste 11.000 de scrisori către persoane care sunt bănuite că nu au beneficiat corect de granturile și subvențiile oferite până acum.

Schema de susținere a persoanelor self-employed și a locurilor de muncă din Marea Britanie a oferit până acum zeci de miliarde de lire sterline celor care au declarat că afacerile și/sau locurilor de muncă le-au fost afectate. Alți angajați independenți au declarat că au fost excluși de la același sprijin financiar în mod nejustificat.

HMRC a trimis scrisori pentru a începe verificarea, celor care au spus și declarat că au încetat tranzacționările, fie în declarația de auto-evaluare din 2019-2020, fie prin modificarea declarației pentru anul precedent.

„Dacă au pretins corect, le putem cere o documentație suplimentară pentru a verifica acest lucru. Dacă nu au fost de fapt eligibili și au beneficiat de ajutor, vor trebui să ramburseze subvențiile relevante” – a declarat purtătorul de cuvânt al HMRC. „Oricine a constatat că a solicitat cu bună știință o subvenție pentru care nu era de fapt eligibil, însă acest lucru nu a fost sesizat inițial, ar putea primi o sancțiune financiară”, adăugat acesta.

Celor care nu răspund la această scrisoare în 21 de zile nu li se va permite să mai aplice pentru niciun fel de subvenție sau ajutor financiar guvernamental până nu vor contacta HMRC pentru declarații.

A patra subvenție oferită a început să fie accesată de luna trecută și este încă disponibilă până la 31 mai. Guvernul Marii Britanii a anunțat, de asemenea, că va exista o a cincea și ultimă subvenție care va acoperi lunile mai-septembrie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *