UK.Romanii din Regat vor primi un nou ajutor financiar pentru acoperirea costurilor legate de hrana,imbracaminte sau transport

The Household Support Grants, după cum este numit programul, va fi pus în aplicare de către autoritățile locale, începând din octombrie, și își propune să ajute gospodăriile vulnerabile cu acoperirea unei părți din costurile legate de hrană, îmbrăcăminte și transport.

Guvernul britanic a anunțat un program de ajutor financiar în valoare de 500 de milioane de lire pentru ajutorarea persoanelor care se vor confrunta cu o creștere a costurilor de trai în perioada imediat următoare.Românii din Marea Britanie se bucură de un nou ajutor financiar GRANT din partea guvernului britanic.

”Fondul pe care l-am anunțat este destinat ajutorării celor care au nevoie și va fi folosit pentru perioada de iarnă, care este totodată ultima de revenire după pandemia de coronavirus”, după cum a declarat Secretarul de stat pentru muncă, Therese Coffey.

Pentru britanicii din categoria vulnerabililor iarna care urmează se anunță una dificilă. Inflația se așteaptă să crească cu circa 2 procente peste estimările inițiale ale guvernului, în timp ce se așteaptă o creștere cu 12 la sută a costurilor la energia electrică.

Totodată, veniturile unei familii din grupa de risc vor fi mai mici cu 31 de lire pe săptămână. Banii promiși de către guvernul britanic sunt anunțați tocmai în momentul în care Marea Britanie renunță la alte două programe de ajutorare de pe perioada pandemiei, care vor înceta din octombrie.

E vorba mai ales de stoparea subvențiilor pentru salariile lucrătorilor care nu au reușit să se întoarcă la locul de muncă cu normă întreagă din cauza pandemiei.

Aceste subvenții – în valoare de circa 70 miliarde de lire – au ajutat aproape 12 milioane de angajați, de-a lungul ultimelor 18 luni. Acum aproximativ 1 milion de angajați riscă să își piardă locurile de muncă după mai multe analize ale specialiștilor în economie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *