UK.Romania e pe lista tarilor verzi a Angliei.S-a ridicat izolarea pentru romani

Lista VERDE pentru vacanțe a fost extinsă din nou și va include România, Slovenia, Austria și Norvegia. Într-un impuls uriaș pentru britanicii disperați de o vacanță de vară, șapte țări noi au fost adăugate pe lista verde a Angliei. Acest lucru înseamnă că oamenii nu trebuie să facă carantină sau să facă teste la întoarcere. Austria, Germania, Slovenia, Slovacia, Letonia, România și Norvegia au fost declarate sigure și au fost adăugate pe lista verde îeri seară, intrând în vigoare de duminică la 4 dimineața.

Dar vacanțele în Spania în această vară vor costa 100 de lire sterline mai mult după ce li s-a spus călătorilor să facă teste standard PCR pentru a reveni în Marea Britanie, ieri seară.

Oficialii au sugerat ca persoanele care se întorc din Spania să facă testul pentru a identifica potențialele variante. Spania a înregistrat o creștere a cazurilor beta, dar miniștrii au optat pentru teste suplimentare, mai degrabă decât să reimpună carantina pentru turiști.

Testele PCR medii care trebuie făcute cu cel puțin 72 de ore înainte de călătoria înapoi în Marea Britanie costă în jur de 100 de lire sterline de persoană. Ministrul transporturilor, Grant Shapps, care a fost criticat de colegii de cabinet din cauza haosului făcut de călătoriile internaționale, a declarat că el continuă să fie „precaut” la redeschiderea călătoriilor internaționale.

El a spus:

„Ne-am angajat să deschidem călătoriile internaționale în siguranță, profitând de câștigurile pe care le-am obținut prin intermediul programului nostru de vaccinare de succes, ajutând la conectarea familiilor, prietenilor și afacerilor din întreaga lume.

„Deși trebuie să fim în continuare prudenți, schimbările de astăzi redeschid o serie de destinații de vacanță diferite de pe glob, ceea ce reprezintă o veste bună atât pentru sector, cât și pentru publicul care călătorește.

Ministrul sănătatății, Sajid Javid, a adăugat:

„Pe lângă mutarea mai multor țări pe lista verde, anunțul de ieri demonstrează și necesitatea unei prudențe continue.

„Alte țări au fost adăugate pe lista roșie pentru a ajuta la protejarea succesului lansării vaccinului de amenințarea cu noi variante.” Miniștrii au crescut, de asemenea, costul carantinei hoteliere cu aproape 500 de lire sterline, deoarece spun că serviciul devine din ce în ce mai scump.

Începând cu 12 august, va costa 2.285 GBP pentru a reveni dintr-o țară de pe lista roșie pentru o singură persoană și 1.430 GBP suplimentar pentru un al doilea adult în cameră – până la 1750 GBP per persoană. Prețul pentru copii cu vârsta cuprinsă între 5 și 12 ani rămâne neschimbat la 325 GBP.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *