UK.Romani obligati sa munceasca 14 ore pe zi de patronii lor conationali:”Primeam salariu cateva lire pe saptamana”

Un grup de cetățeni români sunt acuzați în instanță că s-au dat drept lucrători ai unei agenții de muncă și astfel au exploatat 10 persoane, tot de origine română, în Perthshire. Anchetatorii susțin că muncitorii erau obligați să lucreze mai mult de 14 ore pe zi la recoltarea legumelor, uneori doar pentru câteva lire sterline pe săptămână.

Carmen Neacșu și Stelian Neacșu, ambii în vârstă de 53 de ani, împreună cu Gabriel Dogeanu, în vârstă de 39 de ani și Petrica Obreja, în vârstă de 37 de ani, sunt acuzați de conducerea rețelei de trafic de persoane din Blairgowrie, Perthshire.

Procurorii spun că Stelian Neacșu, Dogeanu și Obreja ar fi acționat în calitate de agenți de muncă. pentru a furniza lucrători din România în Mare Britanie. Potrivit anchetei, infracțiunile au fost comise între 1 ianuarie 2019 și 30 aprilie anul acesta.

Atât Neacșu, cât și Dogeanu, și Obreja ar fi mințit cu privire la faptul că ar fi lucrat pentru o agenție de recrutare.

Cei trei ar fi preluat controlul asupra documentelor de identificare și pașapoartelor celor zece muncitori și i-au determinat pe aceștia să plătească bani în schimbul locului de muncă și al cazării.

De multe ori, lucrătorii nu ar fi primit salariul, ci li s-au reținut banii și li se plăteau doar câteva lire pe săptămână.

Procurorii mai spun că toți cei patru acuzați își intimidau victimele și le amenințau în mod repetat, spunându-le că ei și copiii lor vor dispărea dacă nu vor semna documentele.

Se presupune că suspecții au falsificat documente și îi transportau pe cei zece oameni pentru a munci peste 14 ore pe zi la recoltare.

De asemenea, în anchetă se mai specifică faptul că cei patru au facilitat transferul lucrătorilor din România în Marea Britanie, s-au prefăcut că îi duc la Londra, au aranjat cazare necorespunzătoare, le-au perceput taxe exorbitante pentru călătorii, utilități și curățenie și le controlau finanțele. Cei doi Neacșu, alături de Dogeanu și Obreja au apărut în fața șerifului George Way.

Roman din UK, angajat la ALDI, rupe tacerea: “Ma obliga sa scanez 1000 de produse pe ora, altfel ma dau afara”

Un român de 28 de ani, fost angajat al lanțului german de supermarketuri ALDI din Marea Britanie a făcut dezvăluiri șocante despre felul în care compania își tratează angajații. El a povestit pentru Daily Mail că un casier trebuie să scaneze 1000 de produse pe oră, adică un produs la 3,5 secunde, altfel riscă să fie concediat. Andrei Ignătescu care a lucrat la un magazin ALDI din Ely, Cambridgeshire, spune că numărul de produse care li se cerea să fie scanate într-o oră nu era unul realist și era folosit pentru a ține personalul sub presiune.

Românul spune că dacă nu îndeplineai acest obiectiv, atunci trebuia să participi la o întâlnire de evaluare a performanțelor. La a treia abatere, erai concediat.

Ignătescu a spus că s-a plâns managerilor de acest lucru, însă nu a fost ascultat. Ei i-au spus că daca nu îi convine, sunt destui care ar putea să îl înlocuiască.

Se așteaptă să fii un robot”, a declarat românul. Șefii puneau cotele fiecăruia pe peretele cantinei. Unii, spune Andrei Ignătescu, se luptau pentru a ajunge la 800 de scanări pe oră.

Reprezentanții companiei au negat faptul că fostul angajat ar fi ridicat această problemă cât timp a lucrat la ALDI. Ei au mai spus că opiniile românului nu sunt reprezentative pentru ceilalți 29.000 de salariați.

Un purtător de cuvânt a declarat că personalul este încurajat să fie cât mai eficient posibili, lucru ce ajută la menținerea prețurilor mici. Acesta a mai spus că ALDI are cele mai mari salarii din Marea Britanie din această industrie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *