UK.Romani care se intorceau din Regat,prinsi cu teste PCR false la granita

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Aeroport Henri Coandă București au depistat trei persoane, doi români și un spaniol, care au prezentat teste PCR efectuate în Marea Britanie ce s-au dovedit a fi false, transmite Poliția de Frontieră.

În cursul zilei de marți, 21 decembrie, în jurul orei 04.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Aeroport Henri Coandă București, s-au prezentat pe sensul de intrare din țară, la cursa din direcția Doncaster, Marea Britanie, trei persoane, doi cetățeni români si unul spaniol.

Cei trei bărbați au prezentat autorităților de control teste PCR pentru detecția virusului SARS Cov-2 cu rezultat negativ. Testele prezentate de cei trei au treziți suspiciuni, întrucât documente aveau același număr de înregistrare. Organele de control au fost efectuate verificări suplimentare, ocazie cu care s-a stabilit că testele PCR sunt false.

Organele de anchetă au întocmit dosare penale celor trei cetățeni pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la fals material in înscrisuri oficiale şi uz de fals, la final urmând să fie luate măsurile conform prevederilor legale în vigoare.

Teste PCR false descoperite pe Aeroportul Otopeni la români care se întorceau din Anglia

În ultimele 24 de ore, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Aeroport Henri Coandă București au depistat trei cetățeni români care au prezentat două teste PCR false și un certificat digital emis pe numele unei alte persoane.

În data de 20 decembrie 2021, la Punctul de Trecere a Frontierei Aeroport Henri Coandă București, s-au prezentat doi cetățeni români, în vârstă de 32, respectiv 33 de ani, sosiți cu o cursă din direcția Liverpool, Marea Britanie. Aceștia au prezentat autorităților sanitare teste PCR pentru detecția virusului SARS Cov-2, cu rezultat negativ.

Ca urmare a faptului că au fost identificate neconcordanțe între data efectuării testelor și data și ora aterizării aeronavei în România, s-au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care s-a stabilit că cele două teste PCR sunt false, scrie Realitatea.

În aceeași zi, s-a prezentat pentru a intra în țară, cu o cursă din Amsterdam, un cetățean român în vârstă de 31 ani.  Bărbatul a prezentat polițiștilor de frontieră, pe lângă documentul de călătorie, un certificat digital cu cod QR care atestă vaccinarea împotriva virusului SARS Cov-2, în vederea exceptării de la măsura carantinării, conform prevederilor legale în vigoare.

Cu ocazia verificărilor s-a constatat faptul că certificatul digital prezentat este emis pe un alt nume și nu îi aparține persoanei care s-a prezentat la control, bărbatul recunoscând că certificatul aparține tatălui acestuia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *