UK.Roman din Regat,rabufneste:”Trag cu dintii de un salar de £2000,din care 800 se duc pe chirie,restul pe mancare si haine.Ce sa mai trimit in tara?”

Remus Lupu, din Lugoj, este un roman care lucreaza la o firma de contructii din Londra. El sustine faptul ca “de aici se face selectia pentru plecarea imigrantilor inapoi in tarile lor pentru ca daca ramai fara serviciu, ramai pe strada pentru ca nu ai bani sa iti platesti chiria. Daca nu ai bani sa iti platesti chiria, nu ai bani nici de mancare. Atunci ajungi sa ramai pe strada si sa furi. Daca ai furat, te prinde Politia, te tine o luna in arest si te trimite acasa”.

„Un european nu are ce sa faca la Londra in afara de a munci si a face 2-3 poze la roata sau la Big Ben cu care se mandreasca apoi ca sunt la Londra. Nu multi vor sa vorbeasca despre viata adevarata de la Londra. Stiti de ce? Pentru ca au un job de mai multi ani, de care trag si cu dintii, sa-l pastreze, iar daca spun ceva de rau, sunt dati afara din companii. Sunt multumiti ca primesc 1700-1800 de lire lunar, insa conditiile de trai nu vi le poate povesti nimeni, nici eu. Romania nu e pregatita pentru a-si primi romanii acasa”.

Lugojeanul a declarat ca foarte multi romani ar vrea sa se intoarca acasa, dar sunt prinsi intr-un cerc vicios din care nu pot sa scape.

„Ar vrea sa plece, dar in momentul de fata nu mai pot pentru ca sunt prinsi de sistem, de contracte. De exemplu, eu castig 2000 de lire, dar dau chiria 800 de lire, plus mancare, plus abonament la transport, pe haine, mai raman cu 100 sau 200 de lire. Traiesti cu gandul ca familia spune ‘wow, esti la Londra’, dar nu multi povestesc chestiile astea pentru a nu se face de ras in tara”, a declarat Remus, care a povestit si conditiile in care traiesc muncitorii romani stabiliti la Londra.

„Chiria pe o camera de ¾ este 800 de lire. Sunt zece oameni la o toaleta si zece oameni la bucatarie. Nici in casa nu povestesc multi. Sunt dedesubturi pe care nimeni nu le zice pentru ca nu vor sa spuna cum traiesc la Londra. Daca in Romania sau in alta tara din Uniunea Europeana ar merge zece la acceeasi toaleta ar fi o problema. Aici nu mai e o problema. Te gandesti ca ai un castig, dar castigul tau se duce pe altceva.

Iti trebuie haine, echipamente de lucru, scule daca esti muncitor si la sfarsitul lunii cand tragi linie nu ramai cu nimic”, a mai declarat Remus Lupu, potrivit caruia multi romani ar duce-o mai bine acasa decat la Londra.

„Aici castigi 2000 de lire si in Romania castigi 2.700 de lei. Din banii astia, in Londra nu te alegi cu foarte mult. Sa zicem ca pui deoparte 200 de lire daca nu bei si nu fumezi. Ei, in Romania daca ai un salariu de 2.700 de lei, 1000 de lei ii pui deoparte.

2 thoughts on “UK.Roman din Regat,rabufneste:”Trag cu dintii de un salar de £2000,din care 800 se duc pe chirie,restul pe mancare si haine.Ce sa mai trimit in tara?”

  1. Bai mai taie din ele că nu este chiar așa cu spune el,este adevărat că nu sunt cine știe ce consimți in Londra și chiriile sunt scumpe dar nici chiar 800 pe o camera cu poți găsi o camera single cu 350 lire pe lună și din salariul de 2000 lire poți să economisești 1000 lire pe lună lejer .Nu va mai plângeți atâta și daca este sa ramai fara loc de munca poți aplica pt universal credit care este un benefit in fel de șomaj în Rom .Este ff exagerat acest articol și nu mai duceti lumea în eroare !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *