UK.Roman angajat la cea mai mare firma de taxi din Londra:”Primesc £5000 pe luna,nu am de ce ma plange.Brexit-ul a fost un lucru bun”

Lipsa de șoferi din Marea Britanie de adâncește. O firmă de taxiuri din Londra a ajuns să ofere salarii uluitoare pentru a atrage personal. Șofer roman de taxi la Londra, salariu astronomic: Radu Antohi, un roman stabilit in Marea Britanie de la inceputul anului 2004, lucreaza in prezent la Addison Lee Ltd., cea mai mare companie de taxiuri din Londra, care ii oferă un salariu de 5.000 de lire sterline pentru patru săptămâni de lucru.

Radu sustine ca lucreaza la Addison Lee Ltd. de 4 luni. “Pot spune ca nu am de ce sa ma plang. In 4 luni de zile am trimis acasa peste £4000, ceea ce este foarte bine. Pai unde lucram inainte, abia reuseam sa trimit cateva sute de lire pe luna. Pe langa asta, imi place faptul ca sunt orientati catre sofer, spun asta in ideea in care am si zile libere platite.

Compania vrea să recruteze si mai multi şoferi romani, în contextul crizei naţionale de angajaţi cu care se confruntă Marea Britanie, transmite Bloomberg.

Salariul este garantat pentru prima lună de lucru, iar în schimb şoferii trebuie să efectueze 140 de călătorii. Alte beneficii suplimentare includ zile libere plătite şi pensie. Brexitul a lăsat Marea Britanie cu un deficit de muncitori în diferite sectoare. de la agricultură şi servicii bancare, până la vânzările cu amănuntul şi transporturi.

De exemplu, criza de şoferi de camion a declanşat probleme de amploare în aprovizionarea cu carburanţi precum şi blocarea porturilor britanice.

Relaxarea regulilor

Zilele trecute guvernul de la Londra a decis să relaxeze regulile privind imigraţia. Ideea este de a atrage mai multe mii de măcelari din străinătate şi a furniza astfel mână de lucru necesară pentru procesarea porcilor.

În ceea ce priveşte firma de taxi Addison Lee, aceasta încearcă să angajeze 1.000 de şoferi după ce în perioada august – septembrie numărul călătoriilor a crescut cu peste 40%. Compania se aşteaptă ca tendinţa de creştere să continue până la sărbătorile de Crăciun, transmite Agerpres

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *