UK.Restrictiile lui Boris Johnson incepand de astazi:”Masca va lipsi de la gura doar cand mancam si certificatul verde e obligatoriu peste tot”

Premierul britanic Boris Johnson a anunțat, într-o conferință de presă la ora 18.00, noi restricții în Anglia, ceea ce echivalează cu activarea așa numitului Plan B. Astfel, de vineri, 10 decembrie, purtarea măștilor de protecție va fi obligatorie în majoritatea spațiilor publice închise precum cinematografe li teatre. Oamenii vor putea să stea fără mască doar dacă mănâncă.

De asemenea, tot de vineri, certificatele de vaccinare devin obligatorii în cluburile de noapte și în alte locuri unde se adună mulți oameni, arată BBC. Acestea vor include locații interioare cu mai mult de 500 de persoane sau în aer liber ce depășește 5.000 de persoane, dar și în orice locație cu peste 10.000 de oameni.

Premierul a spus că sunt suficiente două doze înregistrate pe certificatul COVID, dar acest lucru va fi ținut sub control pe măsură ce vor fi făcute injecțiile de rapel.

De asemenea, va fi acceptat și un test de flux lateral pentru cei care nu sunt vaccinați anti-COVID.

Premierul Boris Johnson a mai spus că primul pas va fi reintroducerea îndrumării pentru lucrul de acasă, care va reveni, de luni, în Anglia.

„Reducând contactele la locul de muncă, veți încetini transmiterea”, a spus el.

Potrivit ministrului britanic al Sănătății, Sajid Javid, infectările are putea atinge un milion până la finalul lunii decembrie.

El a spus că Mare Britanie „lucrează zi și noapte” pentru a identifica mai multe informații despre varianta Omicron a COVID-19.

Javid a mai spus că noua tulpină este „semnificativ mai transmisibilă” decât varianta Delta, iar analiza sugerează că o dublarea a cazurilor are loc în 2,5 până la 3 zile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *