UK.Regatul a gasit solutia.Acorda vize temporare de munca si salarii de £30/ora.Au nevoie de forta de munca

Guvernul de la Londra a decis, sâmbătă, ca Marea Britanie să acorde până la 10.500 de vize temporare de muncă ca răspuns la lipsa forţei de muncă din Regatul Unit. Acest program de eliberare a vizelor reprezintă o schimbare neaşteptată în politica sa de imigraţie post-Brexit, după cum informează AFP.

În ultimele zile şi în pofida apelurilor din partea guvernului de a nu intra în panică, benzinăriile au fost luate cu asalt din cauza rupturilor de stoc care afectează şi produsele agroalimentare.

Această decizie de redeschidere a porţilor pentru imigranţi profesionali contravine liniei promovate de premierul Boris Johnson, al cărui executiv continuă să insiste că Regatul Unit nu mai depinde de forţa de muncă străină.

Vizele pentru o perioadă de trei luni, din octombrie până în decembrie, sunt menite să atenueze lipsa flagrantă de şoferi de camioane, dar şi de personal în sectoare cheie ale economiei britanice, cum ar fi creşterea păsărilor.

Pe lângă aceste vize temporare de muncă, alte măsuri excepţionale vor trebui să permită asigurarea aprovizionării înaintea sărbătorilor de Crăciun, a declarat secretarul pentru transporturi Grant Shapps.

Numărul anunțurilor de angajare din UK se apropie de recordul de 2 milioane, iar potențialilor angajați li se oferă salarii duble și chiar mai mult față de nivelurile obișnuite.

Conform unei analize a Recruitment & Employment Confederation (REC), printre posturile cel mai des oferite sunt cele pentru învățători și profesori, lucrători din asistența socială, bucătari și lucrători la curățenie.

Un sondaj recent în rândul firmelor de recrutare arată că trei din cinci firme au cu 30% mai multe cereri de personal din partea companiilor cliente, iar 97% spun că au nevoie de mai mult timp ca să găsească oameni.

În alte cazuri, nu numărul de oferte atrage atenția, ci salariile oferite, cum este cazul unei firme din Boston, Lincolnshire, care angajează lucrători agricoli „pe tot parcursul anului”, oferind până la 30 de lire pe oră.

Aceasta înseamnă 240 de lire pentru o zi de muncă de opt ore și 62.400 de lire pe an, iar angajații ar trebui să recolteze varză sau broccoli, salariul fiind condiționat de cât de mult vor recolta.

2 thoughts on “UK.Regatul a gasit solutia.Acorda vize temporare de munca si salarii de £30/ora.Au nevoie de forta de munca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *