UK.Raiduri in casele romanilor din Regat,in urma sesizarilor vecinilor.Autoritatile spun ca vizeaza si flat-urile supraaglmerate

Oficiali ai Consiliului Harrow au percheziționat o locuință din Edgware, nordul Londrei, în care trăiau mai mulți români, în urma sesizărilor vecinilor. Aceștia, scrie Daily Mail, s-au plâns că locuința este supraaglomerată și că oamenii de acolo au strâns un morman de gunoaie. Inspectorii au găsit acolo 23 de oameni, toți români, înghesuiți în „paturi suprapuse” și împărțind o singură baie.

Apartamentul era închiriat pe numele unei familii de români, formată din cinci persoane, inclusiv un copil de două luni. Potrivit proprietarilor apartamentului, celelalte 23 de persoane ar fi subînchiriat camerele de la aceștia. Purtătorul de cuvânt al Consiliului Harrow a declarat că ocupanții trăiau în „condiții îngrozitoare”, cu „umezeală și murdărie peste tot”. Proprietatea nu avea alarme de fum și a avut o curte infestată cu șobolani.

Toți ocupanții, inclusiv chiriașii oficiali au fost evacuați, a adăugat purtătorul de cuvânt. O femeie care era în apartament la momentul percheziției a afirmat ca nu știe engleză și nu poate răspunde la întrebări. În curte erau patru saltele vechi, un pat, o mașină veche de spălat, o sticlă de gaz și alte resturi. DE asemenea, în curte erau mormane de saci de gunoi.

Grarow Henson, membru al Consiliului Harrow, a declarat: „Vă puteți imagina că ați fost înghesuiți într-o casă cu mai mult de douăzeci de oameni? Ce mod oribil de a trăi. Și modul în care proprietarul nu știa despre asta este șocant. Este nesigur, nesanitar și exploatează oamenii care doresc cu adevărat un loc decent de trăit.”

„Deoarece este responsabilitatea proprietarului de a verifica locuința, îl vom forța să facă reparații, să se ocupe de supraaglomerare și să obțină licență sau să se confrunte cu o amendă mare. Schema noastră de acordare a licențelor există pentru a ne asigura că astfel de incidente nu se întâmplă. Vom continua să facem raiduri”, a anunțat reprezentantul consiliului.

Proprietarii au insistat că apartamentul era subînchiriat fără cunoștința lor și nu aveau idee că atât de mulți oameni locuiau acolo.

Ei au adăugat: „Am închiriat-o printr-un agent imobiliar. Am văzut documentele pentru cei patru oameni și a era și un copil. A fost un acord financiar adecvat. Am încercat să merg o dată, dar nu am putut avea acces, am crezut că nu era nimeni acasă… Am fost șocat și am fost înșelat. Nu am știut ce se întâmplă. Uneori poți fi înșelat. Nu este vina noastră.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *