UK.Noile reguli i-au nelamurit pe romani.”Avem nevoie de 2 teste PCR si declaratie vamala.S-au dat amenzi de £2700 si s-au confiscat bagaje”

Zeci de români au avut bagajele confiscate la frontiera Marii Britanii și au primit amenzi în valoare de 2.700 GBP. Zeci de cetățeni români care au venit în Marea Britanie au primit amenzi de câte 2.700 lire sterline și au avut bunurile cu care voiau să intre în țară, confiscate la granițe. Odată cu impunerea Brexit-ului, Marea Britanie și-a impus totodată și propriul sistem de verificare, taxe și securizare la frontiere. Numeroși români se întorceau din România, înapoi în Regatul Unit cu pachete cu mâncare, diverse băuturi etc.

Dar, foarte mulți dintre ei s-au trezit cu probleme la frontiere. Polițiștii au verificat majoritatea bagajelor, deschizându-le și confidcând majoritatea lucrurilor pe care le aduceau cetățenii români în Regatul Unit.

Majoritatea românilor nu știau că pachetele pe care voiau să le aducă aveau nevoie de declarații vamale pentru a fi acceptate în Marea Britanie.

Nerespectând această regulă, unii au fost amendați. Totodată și firma de transport a fost amendată pentru că transporta pachete din România, fără actele necesare de tranzitare al teritoriului Regatului Unit.

“Bună Românilor din Anglia! Toate produsele fără acte, sunt confiscate și încărcate in cărucioare după cum se vede, așa se riscă cu: berea, băuturile neimbuteliate, vinul vărsat Românesc, mancarea care nu e tiplata, la vamă Francezi cu Anglia se baga microbuzele in hală și se confisca totul, acesta-i noul Brexitul 2021, adevărat al UK, lui și cât de curând nu se va mai aduce nimica produse fără acte legale ale mărfurilor din UE.

Cine exagereaza cu produse gasite in bagaje, tigari, bauturi colorate ale tarii, visinate coniace etc, primeste amenda de 2700 de lire. De acum și intotdeauna înainte să-și ia pachetele șoferul de la client este obligat de a vedea ce s-a pus de trimis in el, altfel riscul este pe pielea lui și buzunarul patronului, șoferului, microbuzelor care fac coletărie!!!”

“Era de așteptat și din păcate ăsta-i numai începutul, aia deștepți au fugit de mult din Anglia și nu vorbesc de simpli oameni necăjiți și de grupuri mari de firme concerne branduri etc sau mutat pe unde au apucat în UE.” Românii s-au plâns totodată că pentru a aduce țigări în Regatul Unit, trebuie să plătească niște taxe colosale.

UK.Haos la intrarea in Regatul Unit.Roman:”Ne cer si pe mama si pe tata, 2 teste PCR, locator form si invitatie de la angajator ca sa putem intra”

Ministerul Afacerilor Externe precizează că autoritățile Regatului Unit au revizuit condițiile de intrare pe teritoriul Angliei, în contextul pandemiei de COVID-19. Noile măsuri au intrat deja în vigoare. Astfel, toate persoanele supuse măsurii de autoizolare sunt obligate să efectueze, suplimentar, în intervalul de 10 zile, două teste moleculare pentru depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2. Primul test trebuie efectuat în cea de a doua zi de la sosire, iar cel de-al doilea va fi efectuat în a opta zi de la sosire. Pe langa asta, asa cum se arata si pe site-ul oficial, gov.uk, toată lumea trebuie să completeze un formular passenger locator form online înainte de a ajunge în Regatul Unit.

Masura mai sus mentionata a pus bete in roate celor mai multi dintre conationalii nostri, acestia nestiind de existenta acestui formular. R. Toader, roman intors la munca in Marea Britanie, explica pe Facebook: “Oameni buni, mare atentie cei care va intoarceti la munca, obligatoriu trebuie sa aveti invitatie de la angajator, altfel nu va lasa sa intrati in tara”. Domnul Toader nu a fost singurul roman care a intampinat aceasta problema, asa cum se arata si in grupurile romanilor din Marea Britanie de pe Facebook.

Costurile aferente testării sunt suportate de către persoanele în cauză, iar programarea pentru testare trebuie efectuată înaintea călătoriei. Detalii cu privire la procedura testării suplimentare sunt disponibile pe site-ul gov.uk.
În situația în care unul dintre cele două teste este pozitiv, perioada de autoizolare se prelungește cu încă 10 zile de la momentul testării. Totodată, MAE reamintește că celelalte măsuri privind condițiile de intrare în Anglia rămân în vigoare. Astfel, toate persoanele care sosesc în Anglia sunt obligate:

  • să completeze înainte de/la sosire Formularul de localizare (Passenger Locator Form). Formularul este disponibil pe site-ul gov.uk
  • să prezinte un test cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat într-un laborator autorizat, cu maximum 72 de ore înainte de începerea călătoriei. Detalii despre tipul și caracteristicile testului sunt disponibile pe site-ul gov.uk
  • să se autoizoleze pentru o perioadă de 10 zile la adresa declarată înainte de/la sosire în Formularul de localizare (Passenger Locator Form).

Cozi imense pe aeroporturile din Marea Britanie. Unii români nu sunt lăsați să plece din țară

Pasagerii sunt nevoiți să stea la coadă până la șase ore pentru a trece de controlul pașapoartelor pe Heathrow, din cauza timpului ocupat de controalele de coronavirus, susțin șefii aeroporturilor. Conducerea aeroportului Heathrow, a solicitat guvernului să ofere mai multe resurse pentru ca toate porțile de îmbarcare să fie echipate pentru a reduce timpul de așteptare.

Pasagerii se plâng de faptul că aceste cozi transformă politica de carantinare a guvernului într-o bătaie de joc, deoarece mii de oameni stau înghesuiți și păstrează o foarte mică parte din distanța socială impusă. Aeroportul – care în mod normal are parte de 80 de milioane de pasageri anual – în prezent, are în jur de 10-15% din volumul normal de călători, i-a fost transmis comitetului.

Ținta este ca pasagerii europeni să aștepte nu mai mult de 25 de minute, sau 45 de minute pentru călătorii care nu sunt europeni, la graniță.

Verificările de conformitate pentru Covid – precum asigurarea că pasagerii au completat un formular de localizare, au rezultatele testelor făcute înaintea plecării, pot justifica deplasarea și locația unde trebuie să ajungă, carantinarea la hotel la sosirea dintr-o țară de pe lista roșie – ar trebui mutate în digital ‘rapid’ pentru ca porțile electronice să se poată redeschide și mări capacitatea, a mai adăugat aceasta.

Zeci de români nu au fost lăsați să părăsească teritoriul Regatului Unit, de luni până astăzi, din cauza noilor restricții care au fost impuse la frontiere de către guvernul britanic.

De luni, a fost impusă regula că persoanele care nu au un motiv întemeiat să părăsească Marea Britanie, nu vor fi lăsate să treacă frontiera. Foarte mulți români s-au plâns că au rămas blocați pe teritoriul Regatului Unit, din cauza acestor noi restricții. Câțiva dintre ei și-au împărtășit experiențele pe rețelele de socializare, avertizându-i și pe ceilalți conaționali.

Unul dintre cetățenii români care a vrut să plece din Marea Britanie a declarat că pe parcursul zilei de ieri, a încercat de trei ori să treacă frontiera, însă a fost întors înapoi de autorități.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *