UK.Noile reguli de intrare in Regat i-au bulversat pe romani:”Trebuie sa platim 2 teste si stam 10 zile in carantina”

Începând de luni, 17 mai, Marea Britanie introduce un sistem de reguli de testare și carantină la sosire, diferențiate în funcție de gradul de răspândire a Covid-19 din țara din care provine călătorul. Cetățenii români, care nu se afla pe lista verde, sunt nevoiti in continuare să stea în carantină și să facă 2 teste.

Ce trebuie sa faca românii când ajung in UK.

Conform clasificării anunțate de guvernul britanic, România (asemeni majorității statelor UE) a fost plasată pe lista Galbenă (Amber), categorie pentru care se mențin actualele reguli. Astfel, în continuare, după 17 mai 2021, toate persoanele care se deplasează din România în Anglia au obligația:

  • să completeze, cu maxim 48 ore înainte de sosire, #Formularul de localizare (#Passenger Locator Form), disponibil la: https://www.gov.uk/provide-journey-contact-details-before-travel-uk
  • să prezinte Certificat Test Covid negativ (sunt exceptați minorii de până la 11 ani).
  • să rezerve și să achite costul a încă 2 teste Covid pe care trebuie să le efectueze în perioada de carantină.
  • să efectueze o perioadă de 10 zile de carantină la o adresă declarată înainte de sosire.

Mai multe detalii despre regulile valabile pentru cei care sosesc dintr-o țară aflată pe Lista Portocalie aici: https://www.gov.uk/guidance/red-amber-and-green-list-rules-for-entering-england.

Nu sunt exceptate de la condițiile mai sus menționate persoanele vaccinate, inclusiv cu a doua doză și nici persoanele care au avut COVID în ultimele 3 luni”, se arată pe pagina Ambasadei României la Londra.

Guvernul britanic a anunțat schimbarea restricțiilor de la frontierele Angliei din data de 17 mai într-o conferință de presă ținută de Ministrul Transporturilor.

Guvernul a anunțat că cei care vor să călătorească în străinătate de pe 17 mai o pot face, însă sub un alt sistem de restricții. S-a impus un nou sistem tip semafor, cu noi măsuri, evaluat de autorități și specialiștii științifici, care va duce în timp la relaxarea măsurilor de la frontiere. Portugalia, Israel, Islanda, Gibraltar și Singapore se numără printre țările aflate pe „lista verde”. Pe această listă se află momentan 12 țări.

Persoanele care călătoresc în aceste țări nu trebuie să stea în carantină după revenirea în Marea Britanie.

Noua Zeelandă și Australia sunt, de asemenea, pe listă. Cu toate acestea, ambele au propriile cerințe de intrare și este puțin probabil să lase să intre turiști în acest moment.

Franța, Grecia, România și Spania NU sunt încă pe lista verde, ceea ce înseamnă că populația va trebui să aștepte cel puțin încă trei săptămâni pentru a afla dacă pot pleca în vacanță acolo vara aceasta. Britanicii sunt sfătuiți să nu rezerve vacanțe în nicio țară din lista galbenă, doar în cazul în care situația se înrăutățește.

Turiștii au fost avertizați că țările pot fi adăugate rapid la lista roșie, dacă este necesar – ceea ce înseamnă că este necesară o carantină de zece zile într-un hotel aprobat de Guvern, la un cost de 1.750 GBP per adult. Turcia, Maldive și Nepal sunt ultimele țări care au fost adăugate la cea mai strictă listă.

Totuși, persoanele care sosesc în Anglia din țările clasate pe lista galbenă nu vor trebui să mai plătească cele 2 teste obligatorii, deoarece guvernul le oferă gratuit din data de 9 mai.

Totodată, britanicii urmează să scape de autoizolare, chiar dacă au intrat în contact direct cu cineva bolnav de COVID-19. Guvernul Bitanic va înlocui carantina cu testele zilnice.

Asta doar dacă experimentul prin care Guvernul Britanic va înlocui carantina cu testele zilnice va avea succes. Marea Britanie se pregăteşte să renunţe pe 21 iunie la majoritatea restricţiilor. Prin urmare, studiul va avea loc înainte, începând cu data de 9 mai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *