UK.Noile reguli de intare in Regat.Romanii sunt scutiti de izolare

Anglia elimină auto-izolarea la domiciliu pentru persoanele care sosesc din țări verzi după data de 17 mai și totodată, îi scutește de plata și efectuarea unui test. Însă, nu se elimină efectuarea tuturor testelor, dar față de regulile actuale de pe teritoriul Angliei, după data de 17 mai, persoanele sosite din țările verzi vor efectua doar un singur test. Surse guvernamentale au declarat că România, care are un procentaj în top 5 în Europa la vaccinare, se află pe lista țărilor verzi a Angliei.

Premierul Florin Cîțu a scris miercuri pe Facebook că ”România ocupă locul 4 în topul țărilor din UE privind persoanele vaccinate anti-COVID cu ambele doze”, prezentând un grafic realizat de portalul ourworldindata.org. E vorba despre statistica privitoare la procentul de populație vaccinat cu ambele doze (7,6%).

Experții britanici își vor baza deciziile pe cât la sută din populația țării a fost vaccinată, ratele de infecție, noile variante și accesul la date științifice fiabile. Momentan se crede că Franța, Spania, Portugalia, România, Italia, Croația, Cipru și Turcia vor face parte din lista țărilor verzi. Cetățenii care vor sosi din aceste țări vor fi supuși doar la efectuarea unui test pe teritoriul Angliei, la 2 zile de la sosire.

Persoanele sosite din țările „verzi” nu vor trebui să stea în izolare, dar vor trebui să facă un test PCR în termen de două zile. Pasagerii din țările „portocalii” vor trebui să stea în izolare timp de zece zile și să facă două teste. Cei sosiți din locații „roșii” vor continua să se confrunte cu șederea obligatorie într-un hotel de carantină.

Boris Johnson speră că la data de 21 iunie toate restricțiile din Anglia, inclusiv cele de la frontiere vor fi ridicate și populația se va întoarce la viața normală. „Vara asta va fi cât se poate de normală în condițiile epidemiologice actuale, am aflat de la surse guvernamentale. „Nu aș vedea un motiv pentru care majoritatea țărilor europene să nu se afle pe lista țărilor verzi.

„Este important ca Guvernul să iasă cu această listă cât mai curând posibil. Aceasta este principala întrebare pentru majoritatea clienților noștri chiar acum. ” Agenții de turism au salutat, de asemenea, vestea. Abta a spus că există o „cerere masivă reîncărcată” pentru zboruri, hoteluri și apartamente. A declarat șeful EasyJet pentru publicația britanică The Sun.

Totodată, britanicii care abia așteaptă o vacanță internațională la soare vor afla la începutul lunii mai unde o vor putea petrece fără să aibă parte de restricții la întoarcere. Iar ministrul aviației, Robert Courts, a confirmat că lista destinațiilor aprobate va fi publicată la începutul lunii viitoare.

El a avertizat: „Aș sfătui oamenii să aștepte până pot înțelege în ce categorie intră fiecare țară, deoarece există, desigur, acel risc de dezamăgire. „Nu ar fi corect să speculez ce țări și ce zone ale lumii sunt susceptibile să se afle pe fiecare listă”.

Marea Britanie: 15 români au fost amendați astăzi la frontiere. Alți 20 nu au fost lăsați să intre în țară

20 de cetățeni români nu au fost lăsați să intre pe teritoriul Regatului Unit pentru că nu respectau noile cerințe Brexit. Cei 15 români amendați, au primit amenzi de câte 200 lire sterline pentru că nu aveau completat și descărcat noul formular care trebuie prezentat la granițe. Aceștia voiau să plece din Marea Britanie, neavând un motiv justificat, aprobat de către autorități.

Ceilalți 20, cetățeni români, voiau să intre pentru prima dată pe teritoriul Regatului Unit, însă acest lucru nu este aprobat dacă persoanele în cauză nu prezint o invitație de la un angajator.

Microbuze întregi cu cetățeni străini sunt întoarse la frontiere, dacă nu au invitația de la angajator, testul PCR negativ, formularul de călătorie și izolare și de asemenea, rezervarea celor 2 teste pe portalul online al guvernului pentru a doua și a opta zi de izolare.

La frontiere este solicitat un nou formular persoanelor care vor să părăsească teritoriul Regatului Unit. Călătoriile internaționale vor trebui să fie aprobate de către autorități, altfel acestea nu vor fi permise. Confom restricţiilor actuale din Marea Britanie, vacanţele sunt interzise şi numai cei care călătoresc din motive specifice de muncă sau de familie au voie să plece în străinătate.

Guvernul a declarat că noua formă îl va ajuta la respectarea acestor reguli. De asemenea, autorităţile Marii Britanii au precizat că oamenii ar putea fi capabili să călătorească din nou începând cu mijlocul lunii mai, iar mai multe informaţii vor fi afişate în decursul lunii aprilie.

Persoanele care nu vor avea noul formular și călătoriile aprobate de către autorități sau cei care invocă motive false pentr a ieși din țară vor fi amendați cu cel puțin 200 lire sterline, la prima abatere.

Ca măsură de prevenire a importării de noi cazuri de Covid-19 şi a aducerii în ţară a unor noi variante ale coronavirusului de către persoanele care pleacă în afara ţării şi apoi se întorc, guvernul condus de Boris Johnson a decis interzicerea călătoriilor internaţionale neesenţiale până cel mai devreme pe 17 mai.

Singurele motive acceptate pentru a călători în afara ţării sunt cele profesionale, medicale, educaţionale, voluntariatul sau funeraliile.

De asemenea, persoanele care sosesc în Marea Britanie trebuie să rămână în carantină în hoteluri şi să efectueze cel puţin trei teste de Covid-19 înainte şi după sosire.​ De asemenea, vacanțele celor care vor să meargă peste ocean vor fi interzise până la aceeași dată, potrivit cotidianului The Telegraph Actualele restricții asupra călătoriilor internaționale – inclusiv testarea de trei ori a pasagerilor, carantina în hotel și izolarea obligatorie timp de 10 zile – vor rămâne în vigoare până la mijlocul lunii mai.

Însă, reevaluarea va analiza cum pot fi ridicate restricțiile prin certificate de vaccinare pentru persoanele ce vor să-și facă vacanța în afara Regatului Unit și prin testarea atât a celor care sosesc cât și a celor care pleacă din teritoriu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *