UK.Noile masuri de calatorie ce vor fi introduse in Regat incepand de luni:”Test PCR obligatoriu si autoizolare la intrarea in tara”

Guvernul britanic a reintrodus testarea obligatorie pentru toți călătorii, indiferent din ce țară vin și indiferent dacă sunt vaccinați sau nevaccinați, ca urmare a apariției în Regatul Unit a primelor cazuri cu noua variantă. Premierul Boris Johnson a subliniat că toate noile restricții sunt temporare și cu titlu de prevenție, urmând să fie revizuite în curs de trei săptămâni, insistând că „intenția noastră nu este de a opri oamenii să călătorească”.

Toți călătorii veniți din străinătate vor trebui să-și facă un test PCR în a doua zi de la sosirea în Marea Britanie, dar și să rămână apoi izolați până ce primesc un rezultat negativ al testului. Trebuie să încetinim implantarea variantei noi în țara noastră.

Trebuie să câștigăm timp, pentru ca oamenii noștri de știință să înțeleagă exact cu ce avem de-a face, pentru ca tot mai mulți oameni să se vaccineze și mai ales să-și facă doza a treia, ca și pentru a ajuta NHS să se pregătească de o iarnă deja dificilă”, a justificat premierul Boris Johnson, la conferința de presă de sâmbătă.

Toate persoanele care au intrat în contact cu cazuri suspecte de infectare trebuie să intre în izolare, indiferent dacă sunt sau nu vaccinate. NHS Test and Trace le va contacta pentru detalii.

„Ne continuăm eforturile de a înțelege efectele acestei variante pentru contagiozitate, severitatea bolii, mortalitate, răspuns imunitar și eficiența vaccinurilor.

Dacă aveți orice simptom de Covid19, trebuie să vă izolați și să vă faceți imediat un test PCR”, a afirmat Jenny Harries, directoarea executivă a UKHSA.

Potrivit CNBC, toți principalii producători de vaccinuri au comunicat că studiază noua variantă și că au capacitatea de a adapta în câteva săptămâni vaccinurile existente astfel încât să o poată combate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *