UK.Lucrurile nu decurg conform planului.Guvernul britanic declara ca amanarea restrictiilor va fi amanata pana in toamna, si nu pe 21 iunie asa cum s-a declarat initial

Răspândirea cu viteză a așa-zisei variante Delta a coronavirusului, descoperită prima oară în India, ar putea încheia prematur planul de relaxare totală a restricțiilor anunțat anterior de guvernul de la Londra pentru data de 21 iunie, conform Politico.

Numărul mare de cazuri noi din ultimele zile a pus la îndoială posibilitatea ca guvernul britanic să meargă înainte cu relaxările planificate – în 21 iunie planul era de eliminare a tuturor restricțiilor anti-pandemice. Așa-zisa variantă Delta, care pare că se răspândește chiar mai repede decât celelalte mutații ale virusului, a devenit varianta dominată a coronavirusului în Marea Britanie și este responsabilă pentru creșterea cu rapiditate a numărului de cazuri din ultimele zile.

Pentru a gestiona această situație, autoritățile britanice își fac planuri de contingență care prevăd posibilitatea amânării ultimei faze a relaxării din 21 iuni până în 5 iulie, conform presei din Regat. O amânare de două săptămâni ar permite vaccinarea și mai multor persoane cu schema completă ceea ce ar mări rezistența populației la această variantă, descoperită inițial în India.

„Este mult prea devreme să luăm o decizie finală”, a spus ministrul sănătății britanic, Matt Hancock, precizând că guvernul încă are în vedere relaxările pentru data de 21 iunie.

Recent, agenția națională de statistică din UK a spus că noile date arată o creștere a nivelului de infectări din Anglia cu 75% în ultima săptămână a lunii mai. Totuși, premierul britanic, Boris Johnson, s-a ferit să vorbească de amânarea relaxărilor finale dar a vorbit de o „redeschidere prudentă”.

În ciuda creșterii numărului de cazuri noi, numărul deceselor rămâne scăzut în ultima perioada, în contextul în care circa 75% dintre adulții britanici au fost imunizați cu cel puțin o doză de vaccin anti-Covid. Puțin peste o jumătate dintre adulți sunt vaccinați cu schema completă.

UK.Noile reguli le pun bete in roate romanilor care vor sa intre in Regat:”Am pierdut atatia bani pe teste, pe kit-uri si degeaba.Nu ne lasa sa intram in tara”

O româncă care a călătorit spre Marea Britanie a fost reținută pe aeroport și apoi expulzată. Sora ei, care locuiește în Anglia și o aștepta în aeroport, a povestit pe un grup de facebook ceea ce s-a întâmplat. Românca, Lorena-Patricia Albu, a fost întrebată la controlul polițiștilor de frontieră de pe aeroportul Heathrow care este motivul pentru care a venit în Anglia.

Aceasta le-a explicat polițiștilor că a venit la sora ei, care locuiește și lucrează în Anglia, pentru a o vizita și a-și căuta de muncă. Românca avea deja cumpărat de pe site-ul guvernului kit-ul de teste pentru ziua a 2-a și a 8-a de izolare și avea completat chestionarul de călătorie și localizare.

După explicația dată de româncă, în ciuda faptului că ea avea toate actele în regulă, polițiștii au reținut-o, i-au făcut poze, i-au luat amprentele și i-au confiscat toate bagajele și lucrurile. A fost ținută în arest de miercuri, 26 mai 2021, ora 14:40 până joi, 27 mai 2021 la ora 9:35. Apoi, polițiștii de frontieră i-au spus că s-a hotărât expulzarea acesteia, înapoi în Spania, de unde a avut zborul. I-au înmânat notificarea prin care i-a fost justificat refuzul de a intra pe teritoriul Regatului Unit.

Iată ce a declarat sora româncei care a fost expulzată:

Am pierdut atâția banii pe teste .. pe kit-ul acela .. bilete de avion.. când am făcut toate demersurile necesare pt a putea intra în Anglia a zis că nu are viză .. a facut poze, nu a lasat-o sa vorbeasca la telefon.. amprente .. i-a cotrobăit peste tot ..

a stat de miercuri de la 14:40 până joi dimineață la 09:35 până a trimis-o înapoi cu avionul de unde a venit.

A bagat-o la emigranți acolo fiind mai mulți oamenii  care nu aveau viză.. unii spuneau că vin în vizită, alți în vacanță .. stau și ma uit și mă uimește lumea în care trăim, și regulile pe care le avem .. că în momentul de față suntem ca niște animale cu botnițe pe față … !!!

Marea Britanie: Zeci de cetățeni UE, printre care și români cu settled status nu au fost lăsați să intre în UK. Polițiștii de frontieră pot suspenda drepturile acestora

Cetățenii UE care locuiesc și lucrează în Marea Britanie au dezvăluit că se confruntă suspiciuni și amenințări că li se va refuza intrarea în țară pentru prima dată în viața lor, alimentând temeri că oficialii Poliției de Frontieră britanice nu cunosc regulile Brexit.

The Guardian scrie despre cazul lui Wolfgang, un cetățean german care conduce o afacere IT care a fost reținut pe aeroportul din Heathrow. în ciuda faptului că avea dovada „settled status” și aștepta pașaportul britanic, bărbatul a fost reținut de autorități în aeroport.

Acesta spune că drepturile sale i-au fost suspendate din cauza capriciului unui funcționar de la frontieră. „Am settled status”, a spus el. „Am permis să rămân pe perioadă nedeterminată. Sunt pe cale să devin cetățean britanic. Cum se poate ca un oficial de la frontieră cu pix să suspende aceste drepturi?”, se întreabă Wolfgang. „Ca să fiu direct, evit să mă întorc în Marea Britanie până când nu primesc pașaportul britanic”, a spus acesta din Germania.

„Plătesc multe impozite acolo, nu am folosit niciodată serviciul de sănătate, contribui la economie, dețin proprietăți acolo. Londra este orașul meu preferat, dar acum nu am documente care să arate că pot rămâne acolo”, a spus el, referindu-se la faptul că guvernul a votat împotriva cardurilor de rezidență fizice pentru cetățenii UE.

Printre alte cazuri se numără cel al lui Antonio, un însoțitor de bord spaniol care a fost obligat să aștepte 45 de minute pe Aeroportul Gatwick în timp ce oficialii de frontieră căutau să afle dacă are sau nu rezidență în Marea Britanie.

„Pașaportul meu nu a fost asociat cu settled status. Când le-am spus asta, pentru că am aplicat folosind cartea de identitate, ceea ce a fost perfect acceptabil pentru Home Office, mi-au spus că acestea nu mai sunt acceptate la frontieră”, a spus spaniolul. „Este pentru prima dată când m-am simțit intimidat de un ofițer de poliție care îmi pune întrebări doar pentru că sunt un străin care locuiește în Marea Britanie”, a adăugat el.

Un italian, care a sosit pentru un nou loc de muncă la o bancă britanică, s-a confruntat cu oficiali nesiguri de regulile Brexit atunci când a aterizat pe aeroportul London City.

„Am fost escortat într-o sală de așteptare. După aproape trei ore, am fost chemat de un ofițer care mi-a explicat că situația este „un pic cam gri”, deoarece viza mea fusese eliberată în formă electronică și guvernul nu a dat nicio îndrumare cu privire la modul în care aceasta ar fi recunoscută formal/înregistrată pe pașaportul cuiva”, a spus Marco.

Colin Yeo, avocat în domeniul imigrației și autor al blogului Mișcarea liberă, a declarat: „Așa funcționează frontiera și acest lucru s-a întâmplat tuturor celor din afara UE și acum se aplică doar cetățenilor UE. Ideea liberei circulații a fost eliminarea fricțiunilor la graniță. Pentru a reintroduce în mod deliberat (vizele), aceasta trebuia să aibă consecințe.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *