UK.Londra este in stare de alerta.Guvernul britanic a impus noi masuri

Regatul Unit va intra în lockdown național înainte de Crăciun sau va fi „prea târziu”, avertizează Grupul Științific al Guvernului SAGE. Primarul Londrei, Sadiq Khan, s-a declarat „extrem de ingrijorat” de raspandirea noii variante a coronavirusului, in prezent dominanta in capitala Marii Britanii, si a declansat o procedura de alerta care implica un raspuns coordonat al serviciilor publice.

Primarul Londrei a anunțat ca declanseaza pentru a doua oara de la inceputul pandemiei procedura privind aparitia unui „incident major”. Procedura a mai fost declansata la 8 ianuarie 2021, atunci cand spitalele londoneze riscau sa ajunga suprapopulate.

„Cresterea numarului de cazuri in capitala noastra este extrem de ingrijoratoare”, a transmis primarul laburist intr-un comunicat preluat de Sky News.

„Varianta a devenit rapid dominanta. Numarul de cazuri creste rapid, iar numarul de pacienti din spitalele noastre a inceput din nou sa creasca„, a adaugat Sadiq Khan, facand apel la toti londonezii sa se vaccineze.

Conform autoritatilor londoneze, orasul a inregistrat 65.525 de noi cazuri de coronavirus in ultimele sapte zile, dintre care 26.418 numai in ultimele 24 de ore.

Numeroase servicii publice, cum ar fi spitalele, pompierii sau politia, se confrunta astfel cu un deficit de personal. Agentia britanica de securitate sanitara a transmis sambata ca au fost detectate peste 10.000 de noi cazuri confirmate cu varianta Omicron, numarul total ajungand la aproape 25.000.

Conform mai multor media britanice, guvernul ia in considerare sa interzica adunarile in interior dupa Craciun timp de doua saptamani in incercarea de a opri valul de contaminari.

Ministrul Sănătății din Marea Britanie a anunțat că varianta nouă din Regatul Unit se răspândește cu repeziciune în Anglia și nu a exclus varianta unui nou blocaj națioal complet în Anglia. El a spus că miniștrii monitorizează datele și le discută cu oamenii de știință „aproape la fiecare oră”.

Oamenii de știință ai guvernului britanic cer un blocaj național de două săptămâni în timpul căruia să nu mai fie permise întâlnirile între persoane din locuințe diferite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *