UK.Le intra mai multi bani romanilor din Regat.S-au anuntat ultimile majorari salariale care intra in vigoare de luna viitoare

Lidl a majorat salariile pentru noii angajați români din Marea Britanie la peste 10 lire sterline pe oră. Acest lucru arată că va deveni supermarketul cu cele mai mari salarii din Regatul Unit. Șefii Lidl au spus că salariile de început vor crește de la 9,50 lire sterline la 10,10 lire sterline pe oră, în afara Londrei, și de la 10,85 lire sterline la 11,30 lire sterline în Londra, din martie anul viitor.

De asemenea, angajații cu experiență vor avea ratele de salariu crescute la 11,40 lire sterline în afara Londrei, respectiv 12,25 lire sterline în interiorul Londrei, în funcție de vechimea în muncă. Reprezentanții supermarketului susțin că acest lucru înseamnă că Lidl devine, astfel, cel mai bine plătit din țară. Decizia creșterii salariilor a venit în semn de recunoaștere față de munca grea depusă de angajați în timpul crizei sanitare.

Șefii au spus că suma de 18 milioane de lire sterline cheltuite de companie pentru noile salarii echivalează cu 50 de milioane de lire sterline investite în creșteri salariale pe oră în ultimii cinci ani.

Urmează un bonus de 200 de lire sterline pentru toți lucrătorii din prima linie din acest an, alături de tichete cadou de 150 de lire sterline pentru tot personalul care a lucrat în 2020, în timpul crizei sanitare.

Christian Hartnagel, directorul executiv al Lidl GB, a declarat:

„Avem planuri ambițioase de a ne dezvolta afacerea în Marea Britanie și, pentru a face acest lucru, trebuie să ne asigurăm că atragem și avem grijă de cei mai buni angajați la fiecare nivel al afacerii noastre”.

La începutul acestui an, Morrisons a devenit primul supermarket din Marea Britanie care a plătit cel puțin 10 lire sterline pe oră după ce și-a majorat salariul minim de la 9,20 lire sterline. Multe companii au fost forțate să mărească salariile pe fondul unei bătălii continue pentru personal.

Totodată, premierul britanic, Boris Johnson, a declarat că oamenii din Regatul Unit nu ar trebui să se îngrijoreze referitor la creșterea prețurilor din Marea Britanie, atât în ceea ce privește taxele, facturile la utilități, cât și creșterea prețurilor alimentelor.

Populația Marii Britanii nu trebuie să se îngrijoreze că nu va avea ce pune pe masă în această iarnă, pe fondul creșterii prețurilor la energie și a reducerii beneficiilor sociale.

Premierul a declarat pentru BBC News: „Nu cred că oamenilor le va lipsi mâncarea deoarece salariile cresc de fapt”. Boris Johnson a promis creșterea tuturor salariilor ale angajaților din Marea Britanie, pentru ca familiile să poată facă față prețurilor majorate în aproape toate industriile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *