UK.Le intra bani romanilor din Regat.Noul ajutor banesc Household Support intra in vigoare de luna aceasta

Programul numit The Household Support Grants va fi pus în aplicare de către autoritățile locale din Marea Britanie, începând cu luna octombrie. Acesta își propune să ajute gospodăriile vulnerabile cu acoperirea unei părți din costurile pentru hrană, îmbrăcăminte și întreținere casei. Guvernul britanic a anunțat lansarea  unui program de ajutor financiar cu valoare totală de 500 de milioane £ pentru ajutorarea persoanelor care se vor confrunta cu o creștere a costurilor de trai, în perioada imediat următoare.

”Fondul pe care l-am anunțat este destinat ajutorării celor care au nevoie și va fi folosit pentru perioada de iarnă, care este totodată ultima de revenire după pandemia de coronavirus”, a declarat Secretarul de stat pentru muncă, Therese Coffey. Pentru persoanele din UK din categoria celor vulnerabili,  iarna aceasta  se anunță a fi una foarte dificilă. Indicele de inflație  se așteaptă să crească cu aproximativ 2 % peste estimările inițiale ale guvernului, în timp în privința costurilor la energia electrică  se așteaptă o creștere de 12%.

În același timp, veniturile unei familii din grupa de risc vor fi scăzute cu aproape 31 £ pe săptămână.

Acești bani promiși de către guvernul britanic sunt anunțați chiar  în momentul în care Marea Britanie exclude alte două programe de ajutorare de pe perioada pandemiei, programe care vor înceta din octombrie.

Este vorba în primul rând de stoparea subvențiilor pentru salariile muncitorilor care nu au reușit să revină  la locul de muncă cu normă întreagă din cauza pandemiei.

Subvențiile acestea – în valoare de aproximativ 70 miliarde £ – au ajutat aproape 12 milioane de angajați, pe parcursul  ultimelor 18 luni.

La momentul actual,  aproximativ 1 milion de angajați riscă să își piardă locul de muncă, conform mai multor analize efectuate de specialiștii  în economie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *