UK.Le cresc salariile romanilor.Guvernul britanic a anuntat noile majorari salariale care intra in vigoare din octombrie la care se incadreaza si romanii

Patronii firmelor și companiilor din Marea Britanie sunt obligați de către guvernul britanic să majoreze salariile angajaților care au lucrat pe perioada lockdownurilor din Anglia. De asemenea, această nouă regulă a guvernului se aplică și pentru angajații care au lucrat pe perioada pandemiei. Guvernul spune că aceste avantaje trebuie oferite angajaților „de prim rang”, inclusiv persoanelor care lucrează pe șantiere, în case de îngrijire etc. De asemenea, Guvernul Britanic va crește din aprilie nivelul salariului minim național pentru a ajuta și muncitorii din sectorul privat să obțină un venit mai mare pentru a se descurca după criza provocată de pandemia de coronavirus.

Așadar, muncitorii din Marea Britanie vor primi o creștere salarială peste inflație, inclusiv medicii și profesorii, relatează BBC

Trezoreria a declarat că banii pentru creșterea salariilor de până la 3,1% vor veni din bugetele departamentale existente.

Forța de muncă a declarat că creșterea nu va compensa ani întregi de reduceri în termeni reali și Asociația Medicală Britanică a spus că medicii au sperat la „mult mai bine”.

Asistenții nu sunt incluși în anunț, deoarece au negociat o tranzacție separată pe trei ani în 2018.Membrii sistemului judiciar și funcționarii publici superiori din Marea Britanie vor avea, de asemenea,salariile majorate cu 2%.

Salariul de trai național este rata minimă a guvernului, iar angajatorilor li se permite să plătească angajaților în vârstă de 25 de ani sau peste, pentru fiecare oră lucrată.

În prezent, este de 8,72 lire sterline pe oră, dar va crește cu 19p până la 8,91 lire sterline.

Ceea ce înseamnă că angajații vor primi cu 2,2% mai mult în fișele salariale.

Creșterea salariilor se va aplica acum și pentru tinerii de 23 și 24 de ani de mâine, salariul de trai național fiind în prezent disponibil numai celor cu vârsta de 25 de ani sau peste.

Noua rată a fost dezvăluită pentru prima dată de guvern în Revista cheltuielilor din noiembrie anul trecut.

Acesta a fost apoi confirmat în bugetul lui Rishi Sunak la începutul acestei luni.

Creșterea este echivalentul a 345 de lire sterline pe an pentru cineva care lucrează cu normă întreagă. Vor beneficia de majorare, minim 2 milioane din angajațiiii cu cea mai mică salarizare din Marea Britanie.

Salariile de plată au fost alocate să crească de la 8,72 lire sterline la 9,21 lire sterline, dar creșterea a fost redusă la o sumă mai mică, din cauza crizei provocată de virus.

S-a dezvăluit în septembrie anul trecut că existau îngrijorări că întreprinderile britanice nu ar putea să-și permită banii suplimentari necesari pentru o creștere mai mare a salariilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *