UK.HMRC a inceput verificarea romanilor care au beneficiat de ajutoarele financiare.Se cer dovezi pentru a vedea ca banii s-au primit pe merit.In caz de probleme,se cer restituiri de sume

Autoritatea fiscală britanică – HMRC a anunțat verificarea populației din Marea Britanie care a beneficiat de ajutoarele guvernamentale oferite până acum pe perioada crizei. Astfel și românii care trăiesc în Marea Britanie și au aplicat și luat ajutoarele nerambursabile din schema furlough vor avea conturile bancare, întreprinderile și locurile de muncă verificate.

Guvernul de la Londra a anunțat că cei care au primit un ajutor mai mare decât ar fi trebuit vor trebui să returneze banii guvernul. Persoanele care vor fi verificate vor începe să primească scrisori de la HMRC în următoarea perioadă. Până acum, HM Revenue and Customs (HMRC) a trimis peste 11.000 de scrisori către persoane care sunt bănuite că nu au beneficiat corect de granturile și subvențiile oferite până acum.

Schema de susținere a persoanelor self-employed și a locurilor de muncă din Marea Britanie a oferit până acum zeci de miliarde de lire sterline celor care au declarat că afacerile și/sau locurilor de muncă le-au fost afectate. Alți angajați independenți au declarat că au fost excluși de la același sprijin financiar în mod nejustificat.

HMRC a trimis scrisori pentru a începe verificarea, celor care au spus și declarat că au încetat tranzacționările, fie în declarația de auto-evaluare din 2019-2020, fie prin modificarea declarației pentru anul precedent.

„Dacă au pretins corect, le putem cere o documentație suplimentară pentru a verifica acest lucru. Dacă nu au fost de fapt eligibili și au beneficiat de ajutor, vor trebui să ramburseze subvențiile relevante” – a declarat purtătorul de cuvânt al HMRC.

„Oricine a constatat că a solicitat cu bună știință o subvenție pentru care nu era de fapt eligibil, însă acest lucru nu a fost sesizat inițial, ar putea primi o sancțiune financiară”, adăugat acesta.

Celor care nu răspund la această scrisoare în 21 de zile nu li se va permite să mai aplice pentru niciun fel de subvenție sau ajutor financiar guvernamental până nu vor contacta HMRC pentru declarații.

A patra subvenție oferită a început să fie accesată de luna trecută și este încă disponibilă până la 31 mai. Guvernul Marii Britanii a anunțat, de asemenea, că va exista o a cincea și ultimă subvenție care va acoperi lunile mai-septembrie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *