UK.Guvernul ofera o noua indemnizatie pentru romanii din Regat in valoare de £1274 pe saptamana

În Marea Britanie există o gamă largă de programe, de la ajutoare pentru schimbarea carierei, prin dezvoltarea de noi abilități sau sprijin personalizat pentru identificarea posturilor vacante, și până la creșterea încrederii în noile schimbări. Pe lângă ajutoarele financiare acordate de-a lungul crizei, Guvernul Regatului Unit are în vedere programe de asistență care să ajute oamenii să se redreseze după problemele din această perioadă nefastă. Impactul economic provocat de pandemie în Regatul Unit a făcut ca mulți oameni să rămână fără slujbe sau să aibă nevoie de ajutor pentru susținerea propriilor afaceri afectate.

În ultimele zece luni, Guvernul Regatului Unit a ajutat milioane de oameni să continue să-și întrețină familiile, prin programe de susținere și creare a locurilor de muncă.

De asemenea, pentru protejarea locurilor de muncă, în fiecare regiune și națiune din Marea Britanie a fost de 280 de miliarde de lire sterline.

Nouă milioane de locuri de muncă au fost protejate prin schema de ajutorare a salariaților, alte 13 miliarde de lire sterline au fost acordate ca sprijin pentru lucrătorii independenți, iar mai multe miliarde de lire sterline se regăsesc în amânări fiscale și subvenții pentru afaceri.

Dacă sunteți în căutarea unui loc de muncă sau dacă doriți să începeți sau să vă dezvoltați afacerea, există numeroase oportunități create de Guvernul Regatului Unit. Kickstart este un program guvernamental care oferă locuri de muncă la angajatori locali, plătite timp de șase luni de Guvernul Regatului Unit.

Astfel, tinerii care aplică pentru planul „Kickstart” au oportunitatea de a dobândi experiență de muncă într-una dintre companiile din Marea Britanie și au și salariul asigurat. „Kickstart” a fost anunțat de ministrul de Finanțe (UK Chancellor) al Marii Britanii în vara anului trecut și va oferi sute de mii de oportunități de locuri de muncă în următorii doi ani. Pentru finanțarea acestui proiect Guvernul Regatului Unit a pus la dispoziție două miliarde de lire sterline.

Locurile de muncă oferite prin programul „Kickstart” pot fi accesate de tineri cu vârste între 16 și 24 de ani care solicită ajutoare financiare prin „Universal Credit” și sunt expuși riscului de șomaj pe termen lung.

Programele sectoriale „Academia de Muncă” (Sector-based Work Academy Programmes – SWAP) sunt o oportunitate pentru toate persoanele aflate în căutarea unul loc de muncă. Acestea pot face parte din categoria celor care solicită ajutoare sociale precum credit universal, ajutor de șomaj sau indemnizație pentru ocuparea forței de muncă și sprijin.

Prin aceste programe se dorește clădirea încrederii într-o nouă linie de muncă, îmbunătățirea CV-ului și obținerea unei puternice experiențe de lucru și formare profesională. Până în prezent, peste 40.000 de oameni din toată țara au beneficiat de aceste programe, fiind ajutați de angajatori din diverse industrii.

Fiecare SWAP se concentrează pe munca într-o anumită industrie, cum ar fi îngrijirea, construcția sau logistica și durează până la șase săptămâni. Ajutorul pentru noile afaceri (New Enterprise Allowance – NEA) este un ajutor pe care îl puteți primi din partea Guvernului Regatului Unit pentru deschiderea propriei afaceri.

Pentru persoanele care desfășoară activități independente, acest program ajută la dezvoltarea afacerii. Asistența include un mentor care oferă sfaturi și îndrumări pe măsură ce noua afacere începe să funcționeze, o indemnizație săptămânală în valoare de până la 1,274 de lire sterline, pe parcursul a 26 de săptămâni. De asemenea, poate fi solicitat un împrumut pentru susținerea costurilor de pornire, în cazul în care afacerea are mai puțin de doi ani.

În cadrul acestui program care se derulează încă din aprilie 2011, peste 215.000 de solicitanți de locuri de muncă au devenit propriul lor patron.

UK.Vesti bune pentru romani.Guvernul:”Se depun cereri on-line pentru amanarea chiriilor”

Guvernul Marii Britanii a anunțat că nu vor putea fi introduse acțiuni de evacuare a chiriașilor din locuințe până la data de 11 septembrie 2021, cu excepția cazurilor extreme, cum ar fi chiriași cu comportament antisocial, fraudulos sau care se fac vinovați de abuz domestic. Amânarea plății creditelor ipotecare, care ar fi urmat să expire sâmbătă, 6 martie, a fost prelungită cu până la șase luni, ca parte a pachetului de sprijin financiar anunțat odată cu începerea carantinei generale din Marea Britanie.

Atfel, cei care nu au beneficiat până acum de o amânare de la plata creditului ipotecar pot solicita de la instituțiile creditoare o pauză de plată care poate dura până la șase luni, a informat BBC.

Debitorii care au deja plăți amânate pot extinde perioada de pauză până ce ating limita de șase luni. În această perioadă, dobânda va fi calculată în continuare.

Termenul limită pentru depunerea cererilor va fi prelungit până la 31 aprilie 2021

Debitorii care au ajuns deja la limita de șase luni de pauză la plata ratelor și întâmpină în continuare dificultăți sunt sfătuiți de Financial Conduct Authority (FCA) să discute cu instituțiile creditoare despre un plan de suport personalizat, care se va reflecta însă în istoricul lor de credit. Vom proteja de evacuare chiriașii pe durata carantinei generale și în perioada Crăciunului”, a spus Robert Jenrick, ministrul britanic pentru locuințe.

Ministrul Jenrick a adăugat că, după expirarea amânării de la plata chiriilor care a funcționat până în septembrie, chiriașii care au primit notificări beneficiază oricum de o perioadă de grație de șase luni, ceea ce înseamnă că pot rămâne în locuințe până în septembrie 2021.

Ministrul a precizat însă că va trebui să existe un echilibru între sprijinirea chiriașilor aflați în dificultate și asigurarea accesului la justiție al proprietarilor în cazurile menționate mai sus.

Alături de aceste cazuri, Jenrick a menționat că se are în vedere și introducerea altui motiv posibil de evacuare – o datorie neplătită prea mare acumulată înainte de izbucnirea pandemiei.

Pentru chiriașii care au nevoie de susținere suplimentară, există o facilitate specială de 180 milioane de lire aflată la dispoziția autorităților locale, care pot distribui banii pentru a susține plata chiriilor.

UK: Schimbare radicala pentru romanii care vor sa beneficieze de Universal Credit:”S-au schimbat regulile, este mult mai usor sa aplici”

Curtea de Apel din Marea Britanie a decis că cetățenii UE cu statut pre-stabilit pot avea acces la prestații sociale în mod egal cu toți ceilalți rezidenți din Regatul Unit. Cazul a fost adus în numele a doi cetățeni români, doamna Frățilă și domnul Tănase, care au venit în Marea Britanie în 2014 și respectiv 2019, potrivit eutoday.net.

În 2019, Tănase, care are un handicap grav și Frățilă, îngrijitoarea sa, au obținut statutul pre-stabilit, în Regatul Unit, în temeiul schemei pentru Brexit, dar li s-a refuzat accesul la „universal credit”. Curtea a decis că cei doi au fost discriminați ilegal pe motiv de naționalitate, încălcându-se legislația UE.

Cazul a fost adus în fața instanței de un ONG din Marea Britanie care lucrează în numele copiilor săraci din Marea Britanie. Guvernul Marii Britanii ar putea încerca să anuleze hotărârea la Curtea Supremă, motiv pentru care nu va exista nicio modificare a regulilor până la 21 februarie.

Roger Casale, fondatorul și directorul executiv al organizației New Europeans UK a spus:

„Până la audierea acestui caz, cetățenii UE cu statut pre-stabilit nu aveau nicio idee despre ce s-ar întâmpla cu ei dacă și-ar pierde slujba sau ar avea nevoie de ajutor. Ministerul de Interne spune că dorește să-i liniștească pe toți cetățenii UE din Marea Britanie, dar Ministerul Muncii și Pensiilor consideră în mod clar că poate refuza accesul unor cetățeni UE la servicii și beneficii”.

Libera circulație se încheie în Marea Britanie la 31 decembrie, iar cetățenii UE rezidenți în Marea Britanie au la dispoziție o perioadă de grație de șase luni pentru a-și asigura statutul.

Ce este Universal Credit și cum îl puteți accesa?

Universal Credit (ajutor social) este un program de beneficii sociale pentru persoanele cu venituri reduse sau fără loc de muncă.

Acesta nu este un împrumut și înlocuiește următoarele beneficii:

 • Child Tax Credit (credit fiscal pentru copii)
 • Housing Benefit (ajutor oferit pentru plata chiriei)
 • Income Support (compensații financiare pentru persoanele cu venit mic)
 • Income-based Jobseeker’s Allowance (somaj, în funcție de contributiile plătite)
 • Income-related Employment and Support Allowance (alocația de boală)
 • Working Tax Credit (credit fiscal pentru persoane care lucrează).

Potrivit gov.uk, cererile pot fi depuse de persoanele cu sau fără partener care locuiesc în Marea Britanie. Vârsta persoanei aplicante trebuie să fie cuprinsă între 18 ani (cu unele excepții) și vârsta de pensionare. Dacă unul dintre parteneri, care beneficiază de Unviersal Credit în calitate de cuplu, a atins vârsta de pensionare, iar al doilea încă nu a ajuns la această vârstă, cuplul va beneficia în continuare de Universal Credit până când și cel de al doilea partener va atinge vârsta de pensionare. De asemenea, aplicantul și partenerul său trebuie să aibă împreună economii de maximum 16.000 de lire sterline.

Numărul de copii pe care îi aveți nu afectează eligibilitatea dumneavoastră pentru aplicația de Universal Credit, dar poate influența suma pe care o veți obține. Plata se face în rate lunare sau de două ori pe lună, pentru unele persoane care locuiesc în Scoția.

Dacă salariul dumnevoastră este redus ca urmare a faptului că ați intrat în somaj tehnic (furloughed worker) este posibil să fiți eligibil pentru ajutor prin sistemul de asistență socială, inclusiv pentru Universal Credit.

Standard:

 • Aplicant singur cu vârstă sub 25 de ani: £342.72
 • Aplicant singur cu vârstă peste 25 de ani: £409.89
 • Cuplu de parteneri cu vârste sub 25 de ani: £488.59
 • Cuplu în care unul dintre parteneri are cel puțin 25 de ani: £594.04

Extra:

– pentru aplicanți cu copii:

 • Pentru primul copil născut înainte de 6 aprilie 2017: £281.25
 • Pentru primul copil născut în sau după 6 aprilie 2017: £235.83
 • Pentru al doilea copil și pentru orice alți copii eligibili: £235.83 (pentru fiecare copil)
 • Dacă unul dintre copiii are o dizabilitate: £128.25 sau £400.29 (în funcție de dizabilitatea pe care o are).

Puteți solicita până la 85% din costurile de îngrijire a copiilor (de regulă, pentru plata creșei sau grădiniței), primind până la maximum 646.35 lire sterline pentru un copil și 1.108.04 lire sterline pentru doi sau mai mulți copii.

– pentru aplicanți cu dizabilități:

 • Dacă aveți capacitate redusă de lucru: £341.92
 • Dacă aveți capacitate redusă de lucru și ați început aplicația pentru Universal Credit sau Employment and Support Allowance înainte de 3 aprilie 2017: £128.25
 • Dacă îngrijiti o persoană cu dizabilități: £162.92.

– costurile locuinței:

Puteți obține bani pentru a vă ajuta să plătiți costurile pentru locuință. Cât de mult obțineți depinde de vârstă și circumstanțe. Plata poate acoperi chiria și unele taxe (Service Charges & Council Tax). Dacă sunteți proprietarul unei locuințe, este posibil să puteți obține un împrumut care să vă ajute la plata dobânzilor la creditul ipotecar sau la alte împrumuturi pe care le-ați luat pentru casa dumneavoastră.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *