UK.Guvernul britanic schimba regulile pentru intrarea in Regat.Boris Johnson vrea sa renunte la sistemul de clasificare tip semafor

Premierul britanic Boris Johnson urmează să anunțe săptămâna viitoare un set de măsuri destinate să țină deschisă economia Marii Britanii în perioada următoare și să evite o eventuală nouă carantină generală. Premierul Johnson ar fi ferm decis, conform surselor consultate de The Sun, să nu mai impună o altă perioadă de carantină generală și ar fi ordonat guvernului să facă tot ce este posibil ca alte restricții să fie evitate.

În discursul pe care îl pregătește, Boris Johnson ar urma să spună că „a venit momentul să conviețuim cu Covid pentru totdeauna”, dar și să anunțe că vrea o nouă prelungire a Coronavirus Act cu încă șase luni. Coronavirus Act este legea care dă puteri sporite guvernului să impună măsuri excepționale în cazul agravării pandemiei.

Pentru ca ea să funcționeze în continuare, parlamentul trebuie să voteze înainte de sfârșitul lui septembrie pentru prelungirea sa.

Cotidianul britanic The Times a anunțat că guvernul va aproba săptămâna viitoare a treia doză cel puțin pentru vârstnici, ca urmare a unor studii care au arătat că a treia doză administrată după câteva luni adulților deja cu două doze furnizează „o creștere de câteva ori” a anticorpilor necesari pentru ca organismul să lupte contra Covid.

De asemenea, Guvernul britanic va renunța la sistemul tip semafor aplicat la frontiere și se va concentra în schimb asupra faptului dacă cei care călătoresc sunt sau nu imunizați.

Clasificarea țărilor urmează să se incheie, deși se așteaptă ca lista roșie să rămână pentru destinațiile cu risc ridicat pentru pentru care sunt necesare 11 zile de carantină la hotel.

Regulile pentru turiștii complet imunizați ar rămâne, probabil aceleași, ei fiind scutiți de carantină din oricare dintre state ar veni.

În prezent, aceștia trebuie să facă două teste: unul cu 72 de ore înainte de a călători înapoi în Marea Britanie și al doilea în termen de două zile de la sosirea în țară. Acesta din urmă trebuie să fie PCR.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *