UK.Guvernul britanic introduce noi restrictii de calatorie incepand de maine,10 decembrie

Premierul britanic Boris Johnson a anunțat că Marea Britanie va trece la planul B de restricții contra pandemiei, din cauza răspândirii foarte rapide a noii variante, despre care cele mai noi date arată că rata infectărilor se dublează în 2,5-3 zile. „Varianta se răspândește mult mai repede decât Delta și se extinde rapid în toată lumea. Până acum au fost depistate prin secvențiere genomică 568 de cazuri în UK, confirmate în toate regiunile, iar numărul real este cu siguranță mult mai mare.

Și mai îngrijorător, sunt dovezi că intervalul de dublare a infectărilor în UK ar putea fi undeva între două și trei zile”, a declarat Johnson la conferința de presă de miercuri.

„Prin urmare, pentru a încetini răspândirea virusului și a câștiga timp până ce mai mulți oameni se vaccinează cu doza a treia, în special dintre cei vârstnici și cei vulnerabili, trecerea la planul B este o decizie responsabilă și proporțională cu situația”, a declarat premierul.

În primul rând, se revine la recomandarea de a lucra de acasă oriunde este posibil acest lucru, începând de luni, 13 decembrie, iar angajatorii vor trebui să folosească săptămâna în curs pentru a discuta aranjamentele de lucru cu angajații lor.

În al doilea rând, începând de vineri, 10 decembrie, măștile vor fi obligatorii în cele mai multe locuri publice închise, inclusiv teatre și cinematografe, deși în continuare este exceptat sectorul ospitalității.

„Vor fi desigur exceptări acolo unde folosirea măștilor nu e practică, de pildă atunci când oamenii mănâncă, fac exerciții fizice sau cântă”, a adăugat Johnson.

În al treilea rând, prezentarea certificatului NHS Pass va fi obligatorie începând de miercuri, 15 decembrie la intrarea în cluburi de noapte și locurile unde se adună mulțimi mari de oameni, inclusiv spațiile interioare cu capacitate de peste 500 de persoane, cele în aer liber cu capacitate de peste 4.000 de oameni și orice loc public cu capacitate de peste 10.000 de persoane.

Johnson a explicat că, prin introducerea permisului din 15 decembrie, se lasă un răgaz de o săptămână companiilor ca să se pregătească.

În ce privește perioada de aplicare, măsurile din planul B urmează să expire la șase săptămâni după intrarea în vigoare, dar vor fi revizuite după primele trei săptămâni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *