UK.Guvernul britanic a anuntat noile reguli de intrare in Regat pentru romani.Nu se mai intra cu buletinul incepand cu 1 octombrie

Pasagerii cu destinația Marea Britanie trebuie să prezinte un paşaport începând cu luna octombrie.Pasagerii care prezintă o carte de identitate – și nu pașaport – la intrarea în Regatul Unit vor fi refuzaţi la graniţă şi vor fi consideraţi „pasageri inadmisibili”.

Până în 2025, singurii pasageri exceptaţi de la regulă sunt cetăţenii din Uniunea Europeană care au permis de reşedinţă temporară sau statutul de rezident permanent în Marea Britanie – subliniază compania WizzAir într-un comunicat.

De altfel, reprezentanții Wizz Air anunță că nu vor accepta la bordul avioanelor companiei pasageri care vor să intre în Regatul Unit cu o carte de identitate.

Compania de transport aerian sfătuieşte pasagerii să pregătească paşapoarte valide în cursul acestei luni.

Dacă nu aveți rezidență în Marea Britanie și doriți să mergeți în vizită la prieteni sau familie, puteți intra cu Cartea de identitate doar până la data de 30 septembrie 2021.

Cetățenii români care au obținut rezidența în UK obținută în cadrul EUSettlementScheme pot circula cu cartea de identitate până la data de 31 decembrie 2025.

Românii care nu au obținut statutul de rezident dar s-au aflat înainte de 31 decembrie în Marea Britanie, pot aplica pentru rezidență, în cazul în care vor să continue să locuiască în UK.

Marea Britanie a primit aproximativ 1,067 milioane de aplicaţii de reşedinţă definitivă din partea cetăţenilor români până pe 30 iunie, termenul limită pentru această procedură, arată datele oficiale.

Astfel, după acest criteriul, Po­lo­nia şi România se află pe primele locuri în topul cetăţenilor din ţările membre ale UE care vor să se stabilească în Marea Britanie. Acest lucru a fost remarcat şi de autorităţile britanice.

Wizz Air anunță pasagerii că Marea Britanie nu va mai accepta acte de identitate emise în țările din Uniunea Europeană începând cu 1 octombrie 2021.

Compania spune că nu va accepta pasageri care vor să călătorească doar cu cărți de identitate.

Pasagerii care prezintă o carte de identitate la intrarea în țară vor fi refuzați la graniță și vor fi considerați „pasageri inadmisibili”, mai exact pasageri cărora le este interzisă intrarea.

Wizz Air nu va accepta la bordul avioanelor sale pasageri care vor să intre în Regatul Unit cu o carte de identitate. Compania aeriană își sfătuiește pasagerii să pregătească pașapoarte valide în cursul acestei luni.

De asemenea, Wizz Air încurajează pasagerii să verifice constant sursele oficiale pentru a găsi informații suplimentare și pentru a confirma îndeplinirea tuturor condițiilor de călătorie sau schimbările de ultim moment.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *