UK.Guvernul britanic a anuntat noile masuri si reguli de calatorie pentru Craciun si Revelion

Boris Johnson ar avea la dispoziție 48 de ore pentru a decide dacă va impune noi restricții înainte de Crăciun sau imediat după sărbători, scrie Daily Mail. Premierului i s-au prezentat trei opțiuni pentru a aborda varianta pe fondul creșterii numărului de cazuri. Prima, și cea mai scăzută ca efect, ar consta în sfaturi către populație de a limita întâlnirile în interior, potrivit The Telegraph.

Al doilea nivel ar aduce restricții obligatorii privind întâlnirile între persoane din case diferite, revenirea la distanțarea socială și închiderea localurilor la ora 20.00 A treia opțiune ar fi un lockdown complet de două săptămâni. Boris Johnson va anunța în maxim 48 de ore următoarea mișcare, știind că orice decizie de a înăspri regulile va declanșa o reacție furioasă a unei părți a conservatorilor.

Ministrul de Finanțe, Rishi Sunak, este unul dintre oficialii care și-a exprimat îngrijorarea cu privire la cifrele proiectate, după ce grupul științific al guvernului SAGE a avertizat că ar putea exista 3.000 de spitalizări pe zi.

Un indiciu că Guvernul pregătește noi restricții este recenta demisie a ministrului pentru Brexit, Lord Frost, acesta fiind unul dintre cei care se opun vehement unui nou lockdown în Anglia. Numărul oficial de cazuri confirmate ale noii variantei din Marea Britanie a crescut ieri, 19 decembrie, cu aproape 50%, ajungând la 37.000 în doar 24 de ore.

Pe lângă asta, familiile sunt disperate să petreacă Crăciunul împreună, după ce regulile de anul trecut au însemnat că milioane de oameni au fost forțați să stea departe de cei dragi.

Se pare că Boris Johnson rezistă solicitărilor de restricții înainte de 25 decembrie, dar există semne că acestea vor fi impuse după aceea, ceea ce va strica planurile de Anul Nou pentru milioane de oameni. Fostul lider conservator Iain Duncan Smith spune că „nu există dovezi” pentru introducerea unor restricții înainte de Crăciun.

„Ar fi greșit ca guvernul să ajungă într-o criză economică, de dragul presupunerilor oamenilor de știință”, a adăugat Duncan Smith. De altfel, cel puțin un ministru al Cabinetului Johnson a declarat că ar demisiona dacă s-ar introduce un nou blocaj național complet pentru a opri răspândirea virusului.

Noile cifre arată că peste 28 de milioane de oameni din Marea Britanie au făcut cea de-a treia doză pentru imunizare, ceea ce înseamnă că mai sunt încă mai mult de 26 de milioane de oameni cu vârsta de peste 18 ani care nu au făcut încă rapelul.

Iar acest lucru înseamnă că mai mult de 2 milioane de adulți trebuie să se imunizeze în fiecare zi pentru ca ținta lui Boris Johnson să fie atinsă înainte de anul nou. Iar oamenii ar trebui să se imunizeze inclusiv în zilele de Crăciun.

Declarațiile lui Boris Johnson despre noile restricții din Marea Britanie: Noile reguli vor fi impuse înainte de Revelion

Premierul britanic Boris Johnson trebuie să ia o decizie cu privire la noile restricții de Crăciun pentru Anglia, prins între consilierii științifici și membrii cabinetului său. Potrivit The Guardian, primul ministru spune că este puțin probabil ca noile restricții să fie impuse înainte de Crăciun, dar a avertizat că „are în vedere măsuri suplimentare” după perioada festivă.

Datele cu privire la amenințarea variantei noi descoperite sunt monitorizate din „oră în oră” de guvernul britanic. Cotidianul britanic menționează că o ședință de două ore a guvernului Johnson de luni, 20 decembrie, s-a încheiat fără a se lua vreo decizie.

În timpul întâlnirii, consilierii științifici au informat miniștrii cu privire la cele mai recente date, inclusiv o creștere abruptă a spitalizărilor în Londra, cu cel mai mare număr de cazuri cu noua variantă din Marea Britanie, în timp ce 91.743 de persoane au fost testate pozitiv pentru în Marea Britanie, în 24 de ore.

Este puțin probabil să existe noi restricții înainte de Crăciun. Ulterior, premierul a spus că argumentele pro și contra măsurilor mai stricte sunt „echilibrate”, iar situația este „extrem de dificilă”.

Surse guvernamentale au declarat pentru The Guardian că este puțin probabil să fie impuse restricții noi înainte de 25 decembrie – deși ar putea fi făcut un anunț în zilele următoare cu privire la regulile care urmează să fie impuse înainte de Revelion.

Măsurile luate în considerare includ interzicerea întâlnirilor în interiorul gospodăriilor, distanțarea socială și cazarea în hoteluri. Autoritățile se pregătesc pentru o posibilă solicitare ca Parlamentul să fie rechemat marți, 28 decembrie, pentru un vot asupra unor noi măsuri.

Printre miniștrii cabinetului care au făcut presiuni pentru acțiuni rapide se numără Sajid Javid, ministrul Sănătății și Nadine Dorries, ministrul Culturii. Ministrul de Finanțe, Rishi Sunak, cel de Externe, Liz Truss, și ministrul Educației, Nadhim Zahawi, ar fi cerut „dovezi incontestabile” că este nevoie de un plan C pentru abordarea crizei sanitare.

Primarul Londrei a anulat petrecerea de Revelion din Trafalgar Square Printre planurile luate în considerare există o revenire la „etapa a doua” a foii de parcurs din Anglia, din ultimul lockdown, care a intrat în vigoare la 12 aprilie.

Oamenilor li s-a permis doar să socializeze în interior cu membrii propriei gospodărie sau cu cei din bulele de sprijin, în timp ce socializarea în aer liber era limitată la regula celor șase sau oameni din doar două gospodării.

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a anunțat luni, 20 decembrie, anularea sărbătorii de Revelion din Capitală, din Trafalgar Square, „în interesul siguranței publice”. La eveniment urmau să participe 6.500 de persoane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *