UK.Guvernul britanic a anuntat eliminarea carantinei pentru romani:”Va fi un Craciun linistit”

Ministrul britanic al sănătății, Sajid Javid, a minimalizat necesitatea introducerii mai multor restricții în săptămânile următoare, spunând că Anglia rămâne deocamdată “ferm” la Planul A. Planul B ar însemna reintroducerea unor restricții la care s-a renunțat în vară. “În vreme ce cu toții așteptăm cu nerăbdare Crăciunul, este foarte trist să vedem că numarul de cazuri crește în unele părți ale Europei.

Ministrul Javid a declarat la Sky News că guvernul va lua măsuri dacă va fi nevoie, deoarece ratele de infecție cresc în alte țări europene și a spus că Anglia are “măsurile potrivite” pentru a reduce infecțiile, dar a avertizat că virusul “poate fi foarte imprevizibil” și guvernul “trebuie să fie pregătit” să acționeze.

Întotdeauna am știut că acestui virus îi place iarna, cu frig și întunericul pe care le aduce și trebuie să ne asigurăm că facem tot ce putem pentru a ne proteja împotriva asta.” a spus Javid.

“Ceea ce a făcut o diferență reală aici, în Marea Britanie, este programul nostru de Booster – doza a treia de vaccin – aproape 15 milioane de inoculări deja, care acoperă un sfert din populația cu vârsta peste 12 ani.” a adăugat el, spunând că la ora actuală 400.000 de persoane primesc zilnic doza a treia, care potrivit studiilor arată o protecție de peste 90%.

Întrebat dacă guvernul ar trebui să ia în calcul Planul B și să introducă pașapoarte pentru vaccin și cerințe obligatorii de a purta măști pe față, ministrul Javid a adăugat:

“Ei bine, primul lucru pe care l-aș spune dacă îmi permiteți este că am luat o decizie grea de la începutul verii.

Alte țări nu ne-au urmat cursul și am decis că bineînțeles că vrem să începem deschiderea, iar dacă aveți de gând să faceți asta, cel mai bine este să o faceți în vară – este mult mai sigur să o faceți vara. Din păcate, alte țări din Europa nu au făcut asta.” a mai spus ministrul Javid.

Săptămâna trecută, premierul Boris Johnson a fost de acord că nu există “nimic în datele statistice” care să sugereze că guvernul ar trebui să meargă mai departe cu Planul B.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *