UK.Cine scoate Regatul din criza?Tot romanii.Sunt disponibile 100.000 de posturi cu prime de angajare de £1000 si salarii de pana la £62.000 pe an.Romanii tot nu se inghesuie

Magazinele și supermarketurile din Marea Britanie angajează 100.000 de români, de acest Crăciun. Tesco a anunțat pe 08 octombrie, că are disponibile 30.000 de posturi part-time. De asemenea, sunt mii de locuri de muncă disponibile la Sainsbury’s, Royal Mail, John Lewis, Morrisons, Amazon și Aldi. Cu toate acestea, este posibil ca supermarketurile să se lupte cu lipsa forței de muncă ce amenință să distrugă Crăciunul, arată Metro.

Există deja două milioane de anunțuri de locuri de muncă în toată Marea Britanie. Problemele sunt alimentate de Brexit și de pandemia de COVID-19 care au dus la un exod al lucrătorilor. Prețul gazelor naturale a explodat, lovitură grea pentru economia Marii Britanii.

Facilitățile de prelucrare a alimentelor și fermele se confruntă, de asemenea, cu lipsa forței de muncă, iar comercianții cu amănuntul și furnizorii se declară îngrijorați că nu găsesc un număr suficient de mare de lucrători în depozite, pentru a se asigura că livrările ajung la timp în timpul sărbătorilor de iarnă.

Companiile oferă în total 100.000 de locuri de muncă în următoarele luni. Sainsbury’s caută 22.000 de lucrători sezonieri, Amazon caută 20.000, iar Royal Mail caută 2.000. Concurența pentru personal a dus la o creștere rapidă a salariilor în multe sectoare. Culegătorilor de legume li se oferă echivalentul a 62.000 de lire sterline pe an pentru a aduna varza la fermele din Lincolnshire.

Salariile au crescut în sectorul agricol și al cărnii. Salariile cresc, de asemenea, în industria cărnii, măcelarii fiind plătiți acum cu până la 37.000 de lire sterline pe an din cauza lipsei de 15.000 de angajați.

Lipsa forței de muncă și criza aprovizionării au fost exacerbate de facturile crescute la gaze și electricitate din Marea Britanie.

Multe firme de energie au intrat în faliment, în ultimele săptămâni, în timp ce plafonul va depăși probabil 2.000 de lire sterline anul viitor. De asemenea, jucăriile, hainele, ciocolata, ceramica și hârtia de toaletă ar putea fi deficitare din cauza problemelor.

Vineri, Downing Street a anunțat că fostul director executiv al Tesco, Sir David Lewis, a fost numit în funcția de consilier al guvernului pentru lanțul de aprovizionare. El a fost pus în această funcție pentru a ajuta la eliminarea „blocajelor” și pentru a lucra la „prevenirea altor blocaje viitoare”.

Se speră că sfârșitul schemei șomajului tehnic, de luna trecută, va ajuta la reducerea presiunii pe piața locurilor de muncă. Cu toate acestea, există temeri că mulți dintre acești lucrători nu au abilități pentru locurile de muncă oferite.

UK.Cea mai mare firma de taxi din Londra cauta romani si ofera:£5000 pe luna,zile libere platite si program de pensie privat

Brexitul a lăsat Marea Britanie cu un deficit de muncitori în diferite sectoare de la agricultură şi servicii bancare, până la vânzările cu amănuntul şi transporturi. De exemplu, criza de şoferi de camion a declanşat probleme de amploare în aprovizionarea cu carburanţi precum şi blocarea porturilor britanice. Zilele trecute guvernul de la Londra a decis să relaxeze regulile privind imigraţia în ideea de a putea atrage mai multe mii de măcelari din străinătate şi a furniza astfel mână de lucru necesară pentru procesarea porcilor care riscau să fie sacrificaţi la ferme.

Cea mai mare companie de taxiuri din Londra, oferă un salariu de 5.000 de lire sterline pentru patru săptămâni de muncă. Aceasta este soluția găsită pentru a recruta şoferi în contextul crizei naţionale de angajaţi cu care se confruntă Marea Britanie.

Salariul este garantat pentru prima lună de lucru, iar în schimb şoferii trebuie să efectueze 140 de călătorii, a informat compania de taxi într-un comunicat de presă difuzat vineri.

Alte beneficii suplimentare includ zile libere plătite şi program de pensie privat

Firma de taxi Addison Lee încearcă să angajeze 1.000 de şoferi după ce în perioada august – septembrie numărul călătoriilor a crescut cu peste 40%.

Compania se aşteaptă ca tendinţa de creştere să continue până la sărbătorile de Crăciun

Şoferi din UE nu vor merge în Regatul Unit pe contracte pe termen scurt pentru a ajuta la temperarea crizei forţei de muncă de acolo din cauza condiţiilor precare de muncă din industrie, a avertizat la rândul său un oficial european, potrivit The Guardian.

Într-un efort de a salva aprovizionările din perioada Crăciunului şi de a atenua o altă problemă de deficit de personal, guvernul a anunţat că 5.500 de lucrători străini din sectorul avicol vor primi vize de la sfârşitul lunii octombrie până la sfârşitul anului, în speranţa că Regatul Unit va putea evita o penurie de curcani de sărbători.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *