UK.Cea mai mare firma de taxi din Londra cauta romani si ofera:£5000 pe luna,zile libere platite si program de pensie privat

Brexitul a lăsat Marea Britanie cu un deficit de muncitori în diferite sectoare de la agricultură şi servicii bancare, până la vânzările cu amănuntul şi transporturi. De exemplu, criza de şoferi de camion a declanşat probleme de amploare în aprovizionarea cu carburanţi precum şi blocarea porturilor britanice. Zilele trecute guvernul de la Londra a decis să relaxeze regulile privind imigraţia în ideea de a putea atrage mai multe mii de măcelari din străinătate şi a furniza astfel mână de lucru necesară pentru procesarea porcilor care riscau să fie sacrificaţi la ferme.

Cea mai mare companie de taxiuri din Londra, oferă un salariu de 5.000 de lire sterline pentru patru săptămâni de muncă. Aceasta este soluția găsită pentru a recruta şoferi în contextul crizei naţionale de angajaţi cu care se confruntă Marea Britanie.

Salariul este garantat pentru prima lună de lucru, iar în schimb şoferii trebuie să efectueze 140 de călătorii, a informat compania de taxi într-un comunicat de presă difuzat vineri.

Alte beneficii suplimentare includ zile libere plătite şi program de pensie privat

Firma de taxi Addison Lee încearcă să angajeze 1.000 de şoferi după ce în perioada august – septembrie numărul călătoriilor a crescut cu peste 40%.

Compania se aşteaptă ca tendinţa de creştere să continue până la sărbătorile de Crăciun

Şoferi din UE nu vor merge în Regatul Unit pe contracte pe termen scurt pentru a ajuta la temperarea crizei forţei de muncă de acolo din cauza condiţiilor precare de muncă din industrie, a avertizat la rândul său un oficial european, potrivit The Guardian.

Într-un efort de a salva aprovizionările din perioada Crăciunului şi de a atenua o altă problemă de deficit de personal, guvernul a anunţat că 5.500 de lucrători străini din sectorul avicol vor primi vize de la sfârşitul lunii octombrie până la sfârşitul anului, în speranţa că Regatul Unit va putea evita o penurie de curcani de sărbători.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *