UK.Britanicii nu stiu pe unde sa mai scoata camasa.Cauta romani si sunt dispusi sa acorde prime de £1000 de bun-venit si leafa de £60.000 pe an

Companiile britanice se confruntă cu un puternic deficit de forță de muncă, iar dificultățile în recrutarea personalului s-au accentuat în ultimele săptămâni. Una dintre consecințe pare a fi plecarea lucrătorilor europeni, inclusiv a românilor, din Regat din cauza Brexit, se arată în rapoartele oficiale, citate de Reuters. În jur de 41% dintre companiile britanice cu mai mult de 10 angajați spun că s-au confruntat cu probleme serioase în procesul de recrutare la finalul lunii august și începutul lunii septembrie. Patronii dau vina pe faptul că cetățenii europeni nu mai vin să muncească, ca urmare a ieșirii țării din Uniunea Europeană.

Cea mai gravă situație fiind în sectoare precum transporturi și depozite, acolo unde deficitul de șoferi de camion a dus la probleme grave în livrări și a lăsat numeroase magazine fără stocuri. Deficitul de forță de muncă afectează grav și domeniile ospitalitate, utilități, sănătate sau construcții.

La 1 ianuarie, Regatul Unit a pus în aplicare noi reguli în ce privește imigrația, iar acestea îi obligă pe europenii care nu au obținut dreptul de rezidență să aplice pentru vize de muncă, pentru acestea fiind nevoie de parcurgerea unor pași dificili, costisitori și consumatori de timp.

Numărul europenilor, cât și al românilor angajați în Marea Britanie a scăzut

Numărul de cetățeni europeni angajați în Marea Britanie, între aprilie și iunie, a fost cu 8,7% mai mic decât în perioada de dinaintea pandemiei de coronavirus, prin comparație cu o scădere de 2,4% în general.

Între mai și august, deficitul de forță de muncă a înregistrat un record – un milion de locuri de muncă nu au putut fi ocupate în Regat în această perioadă.

„În unele cazuri, aceste deficiențe duc la situații în care companiile nu pot funcționa în mod efectiv, ceea ce la rândul său duce la frânarea creșterii economice”, spune Sarah Coles, analist la Hargreaves Lansdown.

Angajatorii au cerut guvernului să relaxeze legislația din domeniul imigrației, măcar temporar, pentru a le da timpul necesar să facă programe de training pentru viitori angajați locali, însă această solicitare a fost refuzată de guvernul de la Londra.

Waitrose este unul dintre supermarketurile care oferă salarii sporite și bonusuri inițiale pentru a atrage noi șoferi din UE, în special români și bulgari.

Tesco și Iceland au crescut salariile cu până la 25% și au oferit bonusuri de înscriere de cel puțin 1.000 de lire sterline. M&S oferă, de asemenea, un stimulent de 2.000 de lire sterline.

James Clifford, șeful instructorilor auto profesioniști din Anglia a declarat că noii recruți ar putea câștiga până la 60.000 de lire sterline pe an.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *