UK.Boris Johnson se da peste cap pentru a-i aduce pe romani inapoi:”Vizele de munca pentru romani se obtin mult mai usor”

Pe fondul lipsei forţei de muncă în câteva sectoare în care lucrau mulţi români, guvernul britanic a anunţat modificarea temporară a condiţiilor de obţinere a vizei de la începutul anului 2022. Modificările adoptate de Marea Britanie, referitor la regimul obținerii vizelor de muncă, au un caracter temporar și vor intra în vigoare la începutul anului 2022 pentru o perioadă de cel puțin 12 luni.

Guvernul britanic a anunţat modificarea temporară a condiţiilor de obţinere a vizei de muncă în domeniul sănătăţii şi îngrijirii (Health and Care Worker Visa) incluzând personalul de îngrijire socială a adulţilor.

Lucrători îngrijitori (care workers), asistenţi îngrijitori (care assistants) şi îngrijitori la domiciliu (home care workers) în Lista ocupaţiilor deficitare, ceea ce prevede posibilitatea angajării cu un salariu minim anual de 20.480 GBP, după cum informează Ambasada României la Londra.

Măsura cu caracter temporar va intra în vigoare la începutul anului 2022 pentru o perioadă de cel puţin 12 luni.

De asemenea,autorităţile de la Londra au anunţat extinderea schemei vizelor pentru lucrătorii sezonieri până la sfârşitul anului 2024, pentru a permite lucrătorilor străini să sosească în Regatul Unit o perioadă de până la 6 luni, pentru a desfăşura activităţi lucrative atât în sectorul culturilor horticole comestibile (fructe, legume) cât şi al celor ornamentale (flori).

Marea Britanie vrea să angajeze specialişti în servicii de asistenţă socială şi îngrijire la domiciliu din străinătate pentru a umple golurile cronice de forţă de muncă din acest domeniu, a anunţat Guvernul de la Londra.

Regulile de imigraţie vor fi relaxate pentru îngrijitori şi asistenţi sociali. Aceştia vor fi adăugaţi pe lista de ocupaţii deficitare a Ministerului de Interne din Marea Britanie. Cifrele arată că peste 40.000 de angajaţi din domeniul asistenţei sociale au părăsit sectorul în ultimele şase luni.

Lucrătorii din acest domeniu vor beneficia de viză temporară de muncă pentru 12 luni şi trebuie să primească un salariu anual de cel puţin 20.480 de lire sterline. Aceştia vor avea dreptul să aducă în Marea Britanie şi persoane aflate în întreţinere, inclusiv un partener şi copii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *