UK.Boris Johnson s-a razgandit.Nu mai vrea o imigrare in masa a romanilor,ci pune presiuni pe guvern pentru majorarea salariilor britanicilor

Guvernul Marii Britanii a acceptat în cele din urmă să acorde imediat vize temporare pentru românii care vin să lucreze în UK, în special pentru șoferi de camion și nu numai. Decizia a urmat sugestiilor din partea companiilor, dar și numeroaselor articole din presă care au atras atenția că vor fi puțini șoferi străini, în majoritate est-europeni, care vor dori să vină să lucreze pe un timp atât de scurt și să plece înapoi acasă în ziua de Crăciun, după expirarea vizei.

Guvernul britanic a acceptat să permită emiterea „imediată” a 300 de vize temporare pentru șoferii străini de camion care vin să lucreze în Marea Britanie, începând de acum și până la sfârșitul lunii martie 2023.

Mai mult, aproximativ 4.700 de vize aprobate pentru șoferii străini care ar urma să asigure livrările de prouduse în industria alimentară vor fi prelungite cu două luni.

Asta înseamnă de la sfârșitul lunii octombrie până la sfârșitul lunii februarie 2022, în loc de 24 decembrie 2021, cum fusese programat inițial, informează BBC.

De asemenea, guvernul a prelungit vizele deja aprobate pentru 5.500 de lucrători la crescătoriile de păsări din ferme, vize care ar fi urmat să expire și ele în ajunul Crăciunului. Acum, vizele vor fi valide până la 31 decembrie 2021.

Programul de vize temporare pentru 5.000 de șoferi de camion străini fusese anunțat inițial cu o săptămână în urmă, când deficitul de forță de muncă din transportul de marfă începuse să-și arate efectele în criza aprovizionării cu carburanți a benzinăriilor din UK.

Guvernul insistă însă că vizele temporare nu sunt o soluție pe termen lung și cere în continuare companiilor din UK să investească în forța de muncă britanică.

Într-un interviu pentru BBC, premierul Boris Johnson a explicat că UK are „lanțuri de aprovizionare foarte rezistente” și că el nu va permite va Regatul Unit „să repete greșelile din trecut” și să permită imigrarea în masă până acolo încât să se creeze „o economie a salariilor mici și a competențelor scăzute”, neatractivă pentru lucrătorii britanici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *