UK.Boris Johnson le da o veste buna romanilor:”Liber la intrarea in Regat,fara izolare sau test PCR incepand de astazi”

Veste bună pentru pasagerii românii care intenționeză să călătorească în Marea Britanie începând cu ziua de vineri, 7 ianuarie, ora locală 04:00. Pasagerii vaccinați cu schema completă și cei sub 18 ani nu vor mai fi nevoiți să prezinte testele făcute înaintea călătoriei către Marea Britanie, potrivit BBC.

Pasagerii vor trebui să facă doar un test rapid în locul celui PCR dacă ajung duminică după ora locală 04:00. În plus, nu va mai fi nevoie de autoizolare înaintea primii rezultatului negativ la test.

Prin renunțarea la testarea PCR și autoizolare, guvernul britanic sprijină redeschiderea în siguranță a călătoriilor internaționale, a anunțat, pe Twitter, secretarul de stat pentru Transport Grant Shapps, în condițiile în care noua variantă este cea dominantă în Regatul Unit.

Testul rapid poate fi făcut în a doua zi după sosire, iar dacă este pozitiv, va fi nevoie de un test PCR pentru a identifica dacă există variante noi, iar persoana va intra în izolare, măsură luată în mod normal la infectare. Ministrul britanic al Sănătăţii, Sajid Javid, a anunţat recent că nu vor fi introduse noi restricţii în Anglia.

„Numărul persoanelor de la unităţile de terapie intensivă sunt stabile şi nu urmează pentru moment traiectoria pe care am văzut-o anul trecut în această perioadă, în timpul valului Alpha”, a precizat Sajid Javid într-un articol în Daily Mail.

„Restricţiile asupra libertăţii noastre nu trebuie introduse decât în ultimă instanţă”, a declarat Javid. Ministrul britanic al Sănătăţii a mai spus că trebuie obţinute mijloacele pentru a putea „trăi cu virusul”, prin vaccinare, tratamente şi depistare masivă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *