UK.Boris Johnson face a apel la romani in speranta de a acoperi toate locurile de munca ramase disponibile in Regat

Boris Johnson face apel la muncitori străini ca parte a unei oferte disperate de a salva Crăciunul pe fondul penuriei în curs de desfășurare a lanțului de aprovizionare. Lipsa, cauzată parțial de lipsa șoferilor de vehicule grele ca urmare a Brexit-ului, a dus la temeri privind rafturile goale din supermarketuri și la lipsa cadourilor de Crăciun. De asemenea, vine la doar 10 zile după ce dl Johnson a declarat că Marea Britanie nu are „nicio alternativă” decât să-și înceteze dependența de lucrătorii din străinătate.

Guvernul a anunțat astăzi că intenționează să mărească livrările în toată țara prin schimbarea drepturilor de „cabotaj” ale companiilor. De asemenea, încearcă să recruteze sute de măcelari, deoarece îngrijorările cresc mai mult de 100.000 de porci vor trebui să fie distruși din cauza unui restant de sacrificare.

Regulile de cabotaj reglementează transportul de mărfuri sau pasageri într-o țară de către un operator de transport dintr-o altă țară. În prezent, transportatorii din UE pot efectua până la două călătorii între două locuri din Marea Britanie în decurs de o săptămână.

Noile măsuri, care fac obiectul unei consultări de o săptămână, ar permite operatorilor străini să ridice și să livreze mărfuri de un număr nelimitat de ori pe o perioadă de două săptămâni înainte de a se întoarce în țara lor de origine.

Secretarul pentru transporturi Grant Shapps i-a spus în această dimineață lui Nick Ferrari, LBC, că schimbările ar trebui să intervină „înainte de sfârșitul anului”.

Domnul Shapps a declarat: “Este încă o altă măsură pe care o luăm pentru a încerca să ușurăm strângerea lanțului de aprovizionare, care este foarte mult un lucru global”.

O acumulare de mărfuri în Felixstowe a condus la compania de transport maritim Maersk care a ales să devieze navele departe de portul Suffolk, deși au fost văzute loggams similare în alte părți ale lumii, inclusiv în SUA.

Abia marți, săptămâna trecută, premierul Johnson a spus că „nu există o alternativă” decât să plătească lucrătorilor din Marea Britanie mai mult pentru a depăși problemele lanțului de aprovizionare.

Dar o altă măsură, anunțată aseară, a făcut ca guvernul să anunțe până la 800 de vize temporare suplimentare pentru măcelarii străini.

A urmat avertismentele până la 150.000 de porci care ar putea fi distruse ca deșeuri, deoarece lipsa forței de muncă în procesarea cărnii a dus la o restanță de animale gata pentru sacrificare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *