UK.Boris Johnson anunta vesti bune pentru romani:”Incepand de astazi se ridica restrictiile din Regat privind calatoriile”

Guvernul britanic a anuntat duminica, 4 aprilie, ca intentioneaza sa testeze un sistem de pasapoarte de sanatate in Anglia, de la jumatatea lunii aprilie, pentru a permite reluarea activitatilor foarte afectate de pandemie, cum ar fi meciurile de fotbal, evenimentele din interior, dar mai ales CALATORIILE in si din Marea Britanie.

Proiectul va fi detaliat astazi, 5 aprilie, de premierul Boris Johnson, care va anunta, de asemenea, noi reguli pentru vacantele in strainatate, interzise cel putin pana pe 15 mai.

Facem tot ce putem pentru a permite redeschiderea tarii noastre in cel mai sigur mod posibil. Astfel, o “certificare a statutului covid-19″, care indica faptul ca o persoana a fost vaccinata, ca are rezultat negativ la un test pentru coronavirus sau ca are anticorpi, va fi dezvoltata in urmatoarele luni pentru a permite adunari in masa si calatorii. Nu va fi necesar in transportul public si in magazinele esentiale sau in pub-uri atunci cand se vor redeschide”, a spus Boris Johnson.

Noua teste pilot vor fi lansate de la jumatatea lunii aprilie, in special pentru semifinala si apoi finala Cupei Angliei la fotbal care se va desfasura pe stadionul Wembley, pentru o petrecere intr-un club de noapte si pentru o conferinta a echipei Liverpool. Serviciul de sanatate publica lucreaza la o aplicatie online sau pe hartie, potrivit Downing Street.

Proiectul de “pasaport de sanatate” a fost intampinat cu ostilitate de peste 70 de deputati britanici din intregul spectru politic, care l-au considerat “discriminatoriu”. De asemenea, UE a prezentat in Martie un proiect de certificat verde, cerut de tari dependente de turism, cum ar fi Grecia, care vrea sa deschida cat mai repede sezonul estival.

Premierul a spus anterior că acest lucru nu se va întâmpla mai devreme de 12 aprilie – dar va acorda companiilor o notificare cu cel puțin o săptămână înainte de redeschidere. Deci, anunțul de astazi ar trebui să dezvăluie mai multe – și, sperăm, că va da undă verde următoarei faze de ridicare a lockdownului. Locurile în aer liber, cum ar fi grădinile zoologice, cinematografele auto și alte locuri de ospitalitate în aer liber, de asemenea, se vor deschide publicului.

Și campingurile se pot deschide încă o dată, în timp ce nunțile și cununiile civile se pot ține cu până la 15 persoane. În acest moment, părăsirea țării este ilegală – și călătoria în străinătate fără un motiv valabil în Anglia vă poate aduce o amendă de 5.000 de lire sterline. Însă astazi, prim-ministrul va oferi o actualizare cu privire la călătoriile în străinătate și posibilitatea pașapoartelor Covid.

El va stabili modul în care vor funcționa certificatele, dar se așteaptă, de asemenea, să clarifice noul sistem pentru intrarea în izolarea la sosirea din străinătate. Destinațiile de vacanță de vară vor fi clasificate în cadrul unui sistem planificat de guvern  – permițând britanicilor să călătorească în țări „verzi” cu rate scăzute de Covid. Johnson a indicat că luna iunie ar putea fi cea mai timpurie pentru redeschiderea granițelor. Cu siguranță granițele nu vor fi redeschide de la 17 mai cum se dorea inițial.

Planul guvernului pentru călătoriile internaționale:

Țări verzi: Oricine se întoarce din aceste țări trebuie să efectueze un test înainte de zbor pe propriul cost, apoi să facă un „test de secvențiere” în câteva zile de la aterizare pentru a verifica dacă există tulpini noi.

Țări galbene: Cei care intră în Marea Britanie trebuie să se izoleze acasă timp de zece zile după sosire. Ei pot ieși după cinci zile cu un test negativ plătit privat.

Țări roșii: Călătorii trebuie să se izoleze la întoarcere într-un hotel autorizat pe propriul cost – așa cum se face în prezent.

Călătoriile din Marea Britanie spre România se desfășoară fără test PCR pentru COVID-19 și fără carantină la destinație

Marea Britanie nu mai este pe lista galbenă a României, cea a țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Prin urmare, călătoriile din Marea Britanie spre România se desfășoară fără test PCR pentru COVID-19 și fără carantină la destinație. Însă nu e valabilă și reciproca. Reamintim totodată că, începând din 8 martie, autoritățile britanice permit doar călătoriile internaționale care au un motiv bine întemeiat, pe care pasagerii îl vor menționa în declarația de călătorie obligatorie.

Anglia a schimbat formularul pentru cei ce doresc să călătorească internațional. Totodată, au fost introduse noi motive acceptate: muncă, voluntariat, educație, motive medicale, părăsirea Angliei dacă nu locuiți în Anglia, călătoria voastră fiind temporară în această țară sau accesul părinților cu copii care nu locuiesc în aceeași țară. Noul formular este valabil pentru călătorii internaționale începând cu 29 martie 2021.

Ca să puteți pleca din Marea Britanie, pe lângă biletul de avion, aveți nevoie de următoarele documente la îmbarcare:

  • declarația de călătorie internațională (cea în care să menționați motivul)
  • document de călătorie valabil (pasaport, carte de identitate, titlu de călătorie).

Cei ce doresc să călătorească DIN România SPRE Marea Britanie (Anglia, Țara Galilor, Scoția, Irlanda de Nord) trebuie să respecte măsurile adoptate de guvernul britanic începând cu 15 februarie și actualizate pe 30 martie 2021.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *