UK.Boris Johnson anunta ca de pe 21 iunie se vor ridica restrictiile din Regat.Cu toate acestea, regulile de la frontiere raman valabile pana in septembrie

Boris Johnson a promis populației britanice că va ridica toate restricțiile din Regatul Unit, în mai puțin de 2 săptămâni. El a insistat că viața populației din Marea Britanie se va întoarce la normal pe 21 iunie. Toate restricțiile, inclusiv distanțarea socială, vor fi ridicate conform planului pentru întoarcerea la normalitate a premierului britanic. Boris Johnson a declarat că pentru guvernul britanic nu a fost o surpriză creșterea cazurilor după ultima relaxare a restricțiilor.

Acesta a declarat că guvernul se aștepta la creșterea cazurilor după relaxarea din luna mai, iar miniștrii vor „privi foarte atent datele de săptămâna următoare”. Declarația a apărut pe fondul apelurilor tot mai intense pentru amânarea relaxării restricțiilor din 21 iunie, scrie Daily Mail. Un fost consilier științific al guvernului afirmând că varianta indiană ar însemna că restricțiile trebuie să continue pentru câteva săptămâni, iar vaccinarea copiilor între 12 și 16 ani să fie inclusă în programul național.

Sir David King a declarat că datele arată „în prezent” că planurile de reducere a restricțiilor trebuie amânate „imediat”. El a declarat pentru Sky News că spitalizările cu COVID-19 „cresc”. Cifrele Ministerului Sănătății arată că în spitalele din Marea Britanie sunt internate 932 de persoane, pe 3 iunie, cea mai recentă dată disponibilă, o creștere cu aproximativ 7,5% față de 867, din săptămâna precedentă.

Purtătorul de cuvânt al lui Boris Johnson a declarat ieri:

„În datele din prezent nu există nimic care să sugereze că pasul patru nu poate merge mai departe la cea mai apropiată dată. Dar trebuie să ne uităm foarte atent la datele de săptămâna următoare.” Premierul, Boris Johnson, a insistat să lămurească populația britanică că în momentul de față nimic nu îl poate face să nu își respecte planul de a ridica restricțiile.

El a declarat că în Regatul Unit, campania de vaccinare are rezultate foarte bune, ceea ce susține Ziua Libertății, mult așteptată de populație.

Boris Johnson va susține săptămâna următoare, în urma datelor, o conferință de presă în care îi va anunța pe britanici despre restricțiile ce vor fi date uitării, pentru totdeauna. Totuși, restricțiile de la frontiere vor fi ridicate în totalitate doar după ce campania de vaccinare se va finaliza în toamnă, a declarat astăzi un ministru al guvernului.

Ministrul mediului, George Eustice, a declarat că premierul adoptă o abordare „precaută” în ceea ce privește călătoriile din cauza temerilor legate de noile variante. El a declarat că nu li se va permite celor care se întorc din majoritatea țărilor europene să scape de izolare sau carantină.

Și el a negat sugestii că Guvernul acționează într-o manieră vagă, atunci când nu permite celor vaccinați să nu mai stea în izolare. Ministrul Eustice a declarat pentru TalkRadio: „Cea mai mare preocupare este pentru cei ce vin din alte țări: este posibil să vă infectați cu o variantă care apare acolo.

Populația britanică nu va scăpa de restricțiile de la frontiere în totalitate decât după ce campania de vaccinare se va finaliza în toamnă, a declarat astăzi un ministru al guvernului.

Ministrul mediului, George Eustice, a declarat că premierul adoptă o abordare „precaută” în ceea ce privește călătoriile din cauza temerilor legate de noile variante. El a declarat că nu li se va permite celor care se întorc din majoritatea țărilor europene să scape de izolare sau carantină.

Și el a negat sugestii că Guvernul acționează într-o manieră vagă, atunci când nu permite celor vaccinați să nu mai stea în izolare. Ministrul Eustice a declarat pentru TalkRadio: „Cea mai mare preocupare este pentru cei ce vin din alte țări: este posibil să vă infectați cu o variantă care apare acolo.

„În multe dintre aceste țări, ei nu au aceeași capacitate pe care o avem aici de a face secvențierea genomului pentru a putea identifica toate aceste variante. „Dacă ați avea o variantă care să reușească să ocolească vaccinul și atunci ați aduce varianta aici, asta ar anula toată munca bună pe care am făcut-o. „De aceea adoptăm o abordare prudentă”.

El a fost întrebat dacă această poziție înseamnă în mod eficient un sfârșit permanent al călătoriilor internaționale, deoarece va exista întotdeauna amenințarea cu noi variante. Ministrul superior a sugerat că redeschiderea granițelor va depinde de dozele de rapel efectuate, răspunzând:

„Nu, bineînțeles că nu este sfârșitul călătoriilor internaționale. “De fapt, facem o mulțime de lucruri privind problema aceasta.”

Când i s-a spus că noile variante ar putea sustrage și doza de rapel, el a spus: „De aceea există potențial nevoia unui vaccin efectuat anual”. De asemenea, Eustice a avertizat că este puțin probabil să apară noi adăugări la lista verde în curând, deoarece oamenii de știință spun că este „prea riscant”.

El a spus că britanicii ar trebui să rămână acasă în această vară, deoarece răspândirea variantei indiene a distrus planurile de redeschidere a călătoriilor. El i-a avertizat pe oameni să nu plece în străinătate „dacă nu este absolut necesar”, iar cei care pleacă „trebuie să înțeleagă că există, evident, riscuri”.

Comentariile sale au venit după scene haotice din aeroporturi, în timp ce britanicii au încercat să se repeadă din Portugalia înainte ca aceasta să fie padăugată pe lista portocalie în această dimineață.

Dl Eustice a spus că le revine oamenilor să „își facă propriile judecăți”, indiferent dacă vor să riște o călătorie în străinătate în această vară. El a insistat însă că prim-ministrul va acorda prioritate protejării ridicării restricțiilor din țară în locul adaugării mai multor destinații pentru vacanță. El a spus:

“Practic, acum sunt foarte puține țări pe lista verde. Sfatul nostru a fost tot timpul să nu călătoriți decât dacă este absolut necesar. „Am sperat că situația se va îmbunătăți în alte părți ale lumii, că vom putea adăuga progresiv alte țări pe lista verde. „Din păcate, nu aceasta este situația, avem această nouă variantă de îngrijorare identificată pentru prima dată în India, care acum apare în alte țări. „Trebuie să adoptăm o abordare foarte prudentă. Cel mai important lucru este că putem continua să deschidem propria noastră economie și să revenim la viață ca în mod normal aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *